آية الرحمن

مثال ريط Visaul Basic 6.0 مع SQL SERVER

36 ردود في هذا الموضوع

أخواتي واخواتي اعضاء ومشرفي المنتدى .....

تحية طيبة وبعد ،،،،

لااريد ان اطيل عليكم ، كنت استخدم قواعد البيانات اكسس مع الفيجوال بيسك

وقد انجزت العديد من المنظومات بهذه الطريقة ، ولكن تعرفون في حالة

البيانات الضخمة احتاج إلى قاعدة بيانات اقوى ، واريد استخدام SQL SERVER 2000

ولكن لدي مجموعة من الأسئلة هي :

1- في حالة المنظومات التي نفذتها وتعمل الآن كيف يمكن احداث التغيير المطولب من access الى sql server

وماهي الخطوات التي يجب ان اتبعها للتغيير .

2 - مطلوب مشروع ولو صغير جداً فيه ربط بين visual basic و قاعدة بيانات sql server حتى اتعلم الربط.

3- ماهي الخطوات الاضافية التي يجب ان اتبعها في تصميم وتنفيذ المشاريع في حالة استخدام sql srver.

4 - كل مايمكن ان يفيدني في حالتي هذه ( استخدام sql server ) .

اشكر الجميع واتمنى لهذا المنتدى دوام التقدم

الأمر عاجل وأرجو ممن لديه معلومة ان يفيدني

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخت العزيزة آية

يمكنك ربط الفيجوال بيزك مع sql server عن طريق استخدام dataenvironment وهى طريقة سهلة جدا وفعالة فى الربط

بعد فتح الفيجوال بيزك او مشروعك ابدأى الخطوات الأتية

1-project ---> add dataenvironment

2 - هتلاقى فورم جديدة فتحت وفيها كلمة connection اضغطى عليها كليك يمين واختارى properites

3- من ال data link اختارى Microsoft OLE DB provider for SQL server وبعد كده اضغطى next

4 - اكتبى اسم السيرفر بتاع ال sql server ودخلى الباص وورد واليوزر نايم

5- select the database from the server هتختارى منها اسم قاعدة البيانات بتاعتك اللى انتى عايزه تربطى بيها

6 - وبعد كده test connection وبعدين ok متنسيش تعلمى على الاختيار allow saving password

7 - بعد كده اضغطى كليك يمين على connection واختارى add command

8 - وبعدين اضغطى كليلك يمين على command 1 اللى ظهر تحت connection واختارى properities

9- من ال database objects اختارى table ثم بعد كده اسم الجدول اللى عايزه تربطى بيه وبعد كده ok

طبعا يمكنك عمل اكثر من data environment لاكثر من جدول انا بس بشرحلك طريقة الربط على جدول واحد

10 - هتلاقى جنب كلمة command علامة + لو ضغطى عليها هتلاقى كل الحقول بتاعت الجدول بتاعك جواها

11- عبد كده زى الاكسس بالظبط مثلا هتعملى textbox عشان ترجعى جواه القيم بتاعتك اللى موجوده داخل قاعدة البيانات او اى عملية عايزه تعمليها من اضافة او تعديل او حذف واكيد انتى عارفه الكلام ده

12- هتعملى على التكست بوكس دى وبعدين من خصائصها تختارى 1 - data source هتحطى جواها ال dataenvironment

2- data member هتحطى جواها ال command1

3 - ومن ال data field هتحطى جواها الحقل اللى موجود داخل الجدول بتاعك

وبعد كده مع كل حقل هتعملى تكست بوكس وتربطيه بالحقل بتاعك زى الاكسس بالظيط

وكل الاختلافى فى الكود انك بدل اما تستخدمى data1 فى الكود بتاعك لما بنربط بالاكسس هتستخدمى dataenvironment1 اللى ظهرت معاكى تحت اسماء الفورمز .

كان نفسى اشرحلك مع صور عشان اوضحلك أكثر بس اعذرينى لضيق الوقت واتمنى من الله ان اكون قدرت اساعدك ولو فى حاجه صغيرة

ولا تنسينا من خالص دعواتك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخ : Misiny_forever

الأخ : طارق إبراهيم

اشكر لكم تعاونكم وسرعة استجابتكم ، ولكنني ارجو كرمكم وسعة صدركم

وممكن طريقة سؤالي لم تكن واضحة ، المهم

ان عندي منظومات تعمل وفيها بيانات في الوقت الحالي وأنا استعمل طريقة الكود في الربط

واريد تغييرها بدون القيام بتعديل كبير ، يعني تحويل قاعدة البيانات من اكسس إلى اسكيوال ، والربط باستخدام الكود .

واشكر الجميع

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

البيانات يمكن نقلها باستخدام خدمة ال DTS لل SQL Server اما المهم فهو ان الكود سيتغير لانك ستتعاملين مع مفاهيم جديدة مثل ال Stored Procedure و ال Views و ال UDF و هذا يستدعى تغييراً فى البرمجة

هذا ما حدث معى فى احدى المشاريع التى عملت فيها مع فريق لنقل مشروع من الاكسس للدوت نيت و ال SQL Server

هناك عوامل يتم وضعها فى الاعتبار مثل الفترة المقترحة للانتقال لل SQL Server مع الاستمرار فى العمل بالاكسس لحين الانتقال النهائى - تزامن البيانات فى كل مرحلة من مراحل الانتقال - إعادة كتابة الكود ليتلائم مع ال SQL Server و بعدها نقوم باختبار للمنظومة حتى تكون جاهزة للعمل النهائى

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الاخت العزيزة آية

ممكن اعرف منك عدد الريكورد اللى تقريبا ممكن تتعاملى معاها فى البرنامج بتاعك

وبعدين بالنسبة لنقل البيانت زى ما الأخ طارق شرحلك وطبعا الاكواد لازم تتغير لأختلاف البيئة اللى بتتعاملى معاها ولو ممكن تبعتى البرنامج بتاعك بحيث اقدر اعملك التعديل عليه يبقى اوك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

ممكن كمان ان تعملى جدول بنفس الحقول اللى موجوده عندك فى الاكسس تعمليه فى السيكول سيرفر وبعد كده كليلك يمين على الجدول ده all task ----> importdata

وتحددى ان قاعدة البيانات هى اكسس وهتلاقى البيانات بتاعتك كلها اتنقلت داخل الجدول الجديد بتاعك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخ : طارق إبراهيم

الأخ : Misiny_forever

تحية طيبة لكم جميعا....

اشكر لكم تعاونكم وسرعة استجابتكم ، لقد استفدت من افكاركم ولكنني استخدمت الكود في الربط متمثل في العبارة التالية :

" db.open " provider=sqloledb.1;integrated security=sspi;persist security info=false;initial catalog=ath

حيث ath هو احد الجداول التي احتاجها في بداية التشغيل وفيه صلاحيات الدخول.

واشتغلت المنظومة اخيراً وظهرت لي شاشة البداية ولكن عند الدخول حيث يتم فتح أول جدول ath ظهرت لي الرسالة التالية :

( run time error 2147217865 (80040e37

' Invalid object name 'ath

الرجاء من الأخوة يساعدونني بسرعة الأجابة لحل المشكلة .

اشكر الجميع على حسن التعاون

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

اين ال Data Source مثل هذا الكود

oconnection.open "Provider=SQLOLEDB.1;Integrated Security=SSPI;Persist Security Info=False;Initial Catalog=Northwind;Data Source=Server_Name;Application Name=Test"

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخ : طارق إبراهيم

والله اخجلتني بكرمك وسرعة استجابتك ، ساجرب الكود واخبرك بالنتيجة

ولكن هل لي بدقائق من وقتك لتشرح لي معنى كود الربط هذا لأنني وبصراحة

وجدته في المنتدى كتبه احد الأخوان ونقلته وطبقته بدون ما اعرف ماذا يعني كل

جزء بالتفصيل .

اشكر واحيي فيك روح التعاون

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

(h) ال Data Source هى اسم السيرفر او ال Server IP

ال Initial Catalaog يشير لاسم قاعدة البيانات

ال Integrated Security و يقصد بها ما إذا كان سيستخدم ال Windows Authentication ام لا للاتصال بقاعدة البيانات

ال Provider واضح انه يقصد به محرك قاعدة البيانات الذى سيتصل به

هذه هى اهم عناصر الاتصال

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخ : طارق إبراهيم

تحية طيبة وبعد ،،،

اكرر اسفي ان كنت اثقلت عليك ولكن عند التنفيذ ظهرت الرسالة التالية :

( Run-time error '-2147467259 (80004005 ]

[ connectionopen (connect() ....................

sql server does not exit or access denined

ولم استطع الاتصال بقاعدة بيانات اسكيوال الموجودة على السرفر . واعتقد شخصياً ان سببها صلاحيات الدخول للمستخدمين ولكن المشكلة

انني لا اعرف اين وكيف امنح تلك الصلاحيات .

هل لي ان اطمع بكرمك وتوضح اين وكيف يمكن منح الصلاحيات لفتح قاعدة البيانات من الاجهزة المرتبطة بالسرفر

واذا لم تكن تلك المشكلة فالرجاء المساعدة.

اكرر شكري واسفي أن كنت اخذت من وقتك الكثير .

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

يا اخواني الموضوع عاجل ......

لو سمحتم تعيروه اهتمام اكثر .....

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

اعتقد ان الاجابة ليست شرط ان تكون فى وقتها لكل ظروفه

ما هو ال Authentication Type الذى تستخدميه فى الشبكة للاتصال بال SQL Server

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخ : طارق إبراهيم

اشكر لك حسن التجاوب

لقد اخترت Authentication Type في البداية WINDOWS

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

جميل جداً

تأكدى من ان ال SQL Server Security بالفعل يستخدم ال Windows Authentication كما فى الصورة على هذا الرابط

http://www.arabteam2000-forum.com/index.ph...ndpost&p=213756

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

اختي الكريمة

بالنسبة لموضوع sql server والتعامل مع من خلال الفيجوال بيسك سوف اتناولة بالشح المفصل في الموضوع المثبت " المستخدمون والصلاحيات لبرنامجك " بالمشالكة مع الأخت بنت اليمن

ولكن بالنسبة لسؤالك

اعتقد كود الإتصال كتبه لك الأخ طارق

اما بالنسبة لإنشاء المستخدمين فيكفيك ان تكتبي الكود التالي

db.connectionstring =  "Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID=sa;password ='';Initial Catalog=students;Data Source=omarsql"

حيث غالبا يكون حساب sa اما فارغ أو يمكنك جعله فارغ أو وضع كلمة مرور تعرفيها

وإنشاء حساب مستخدم جديد

1 - اذهبي الى sql server enterprise manager ثم حددي security ثم logins

2 - اضغطي بالزر اليمن ثم اختاري new login ثم اكتبي بيانات الحساب وحددي الصلاحيات من system role وحددي قواعد البيانات المتاحة من database acces ثم موافق

بعد ذلك يمكنك استخدام هذا الحساب في الكود السابق بتغيير user ID و كلمة المرور password تبعا للحساب الجديد

يمكنك كما قلت متابعة الدروس " المستخدمون والصلاحيات لبرنامجك " في الموضوعات المثبته

تحياتي للجميع

اخوكم ناصر

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

أخواتي وأخواتي اعضاء ومشرفي المنتدى ....

تحية طيبة وبعد ،،،،

لقد حاولت اكثر من مره واتبعت كل ماكتب من تعليمات حددت مستخدم في SQL كما اوضح الأخ nasser50001

وجربت أيضاً ان اضيف المستخدم للويندوز ولكن مافيش فايده نفس الرسالة تظهر لي :

( Run-time error '-2147467259 (80004005 ]

[ connectionopen (connect() ....................

sql server does not exit or access denined

الرجاء ان يتبرع احدكم بجزء من وقته ويشرح لي الموضوع بشكل عملي وبشئ من التفصيل لأنني

كما قلت سابقاً ليس لدي خبره في sql server وخبرتي محصوره في Access والوقت مهم في حالتي.

اشكر الجميع على حسن التعاون

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

اخواتي اخواتي .....

يلاحظ من خلال عدد القراءات للموضوع ان هناك العديد من اعضاء المنتدى يحتاجون إلى فهم الموضوع

لذلك نرجو من احد الاخوة أو الأخوات اعضاء او مشرفي المنتدى ان يتفضل ويخصص جزء من وقته

لشرح الموضوع بشئ من التفصيل ، مدعوماً بمثال وصور ان امكن .

اشكر للجميع تعاونهم

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

سأقوم بشرح الموضوع بالتفصيل إن شاء الله في الموضوع الموجود بتوقيعي " المستخدمين والصلاحيات لبرنامجك " وسأشرح التعامل مع sql server بالتفصيل إن شاء الله

تابعي الموضوع سينزل أول درس بعد انتهاء الخت " بنت اليمن " من درسها القادم

تحياتي

اخوكم ناصر

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخ : nasser50001

لك الشكر على الجهود المتميزة المبذولة في المنتدى ، والشكر متصل لبن اليمن

ولكن الوقت مهم جداً ، لذلك ارجو ان يأخذ الموضوع الأولوية عندكما ، لأنني كما نوهت

سابقاً عدد القراءات يدل على مدى أهمية الموضوع لشريحة كبيرة من اعضاء المنتدى .

اشكر الجميع على حسن تعاونهم

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

اخواني واخواتي .....

وصلت عدد القراءات إلى 354 ومازلنا في إنتظار الرد .

تحياتي لجميع

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخت / أية الرحمن

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الواضح من رسالة الخطأ التي تظهر لكي عند تشغيل البرنامج أنك لم تقومي بتشغيل محرك ال SQL Server

أو بمعنى أنك عندما قمت بتنزيل الSQL على الجهاز ولم تقومي بتشغيل ال SQL Server على الجهاز .

فلابد أن تعرفي أن ال SQL Server له طريقة تشغيل على الجهاز ورمز يكون موجود على شريط أدوات سطح المكتب يدل على حالته يعمل أو لا يعمل مثله مثل رمز الشبكة المحلية مع اختلاف شكل الرمز ففي ال SQL يكون الرمز شكل قاعدة البيانات وعليها سهم أخضر في حالة أنه يعمل .

فأول خطوة أنظري على شريط الأدوات الخاص بسطح المكتب لجهازك وشوفي هل توجد هذه الإيقونه أو لا فإن لم تجديها فعليك القيام بالتالي :

من قائمة البرامج

اختاري Microsoft SQL Server

ثم

Service Manager

ثم

ستظهر لك شاشة صغيرة توضح اسم السيرفر ، ونوع الخدمة ، وحالته يعمل أو لا

وسوف تجدين ثلاثة أوامر تحت بعض منهم أمر Start/Continue

عليك بتفعيل هذا الأمر ستجدين بعدها أن هناك رمز ظهر على شريط الأدوات بسطح المكتب يأخذ سهم باللون الأخضر يشير إلى أن ال SQL سيرفر يعمل على جهازك

................................

وأن لم تجدي القائمة ( Service Manager ) فهذا يعني أن النسخة التي عندك لا تعمل لوكال

فعليك مراجعة هذا الأمر وإعادة تنزيله مرة أخرى .

وهذا على حد علمي والله أعلى وأعلم .............................

وشكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

مشكور ياأخ : أحمد حمدان

على حسن تعاونك وسرعة استجابتك

ولكن للأسف هذه ليست المشكلة .

آية الرحمن

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

الأخت العزيزة آية

جربى طريقة الربط بس مش بقولك اشتغلى بيها من خلال الداتا انفيرونمنت وجربى الاتصال هيتم بقاعدة البيانات بتاعتك بنفس الإعدادات ولا لا عشان تتأكدى بس ان إعدادات ال sql server خاصتك شغال فعلا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
زوار
This topic is now closed to further replies.

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .