• 0
مبرمج مبتدئ 00

[تنبيه - عنوان غير مناسب : ]طلب كود

سؤال

السلام عليكم
انا مش عارف اكتب الموضوع بتاعي فين المهم انا دلوقت بدرس نظم معلومات ومبتدئ علي الفجول بيسك
انا بستخدم فجوال بيسك 2010 و 6 و 2008
دلوقت بعمل برنامج ع 2008

وعاوز كود يخليني اقدر اختار من الجهاز بتاعي حاجه بمعني "لما ادوس علي كلمه browse  تظهر صفحه زي دي
406214258.jpg

 

وبعد لما اختار من الجهاز اللي انا عاوزو يبان عندي في تكست 1 مثلا الحاجه اللي اخترتها

 

 

وطريقه اقدر اربط بيها بين البرنامج وموقع مثلا العملاق لرفع الصور بمعني لما ادوس علي كلمه ابلود يرفعلي الصوره عند طريق البرنامج ويجبلي رابط الصوره 

معلش اول طلب ليا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

5 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

استخدم الكلاس Open File Dialog لعمل ذلك اخي الكريم

وبخصوص ربط البرنامج بموقع اخي هذا صعب لان بعض المواقع تتطلب تحقق Capcha لتمنع مثل هذه الأمور 

تم تعديل بواسطه Install
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الأخ الكريم/الأخت الكريمة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مرحباً بكم في منتدى الفريق العربي للبرمجة

نود تنبيهك أن العنوان غير مناسب.

الرجاء اختيار عنوان مناسب أكثر في مواضيعك القادمة، وهذا بمثابة إشعار للأهمية.

وفي حال التكرار سيتعرض موضوعك للإغلاق والحذف!!!

قواعد المشاركة

http://www.arabteam2000-forum.com/index.php?showtopic=29343

شاكرين لكم حُسن تعاونكم

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

استخدم الكلاس Open File Dialog لعمل ذلك اخي الكريم

وبخصوص ربط البرنامج بموقع اخي هذا صعب لان بعض المواقع تتطلب تحقق Capcha لتمنع مثل هذه الأمور 

شكرا لمتبعتك وممكن تفاصيل اكتر لاستخدم الكلاس Open File Dialog وطريقت تفعيلو

 

الأخ الكريم/الأخت الكريمة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

مرحباً بكم في منتدى الفريق العربي للبرمجة

نود تنبيهك أن العنوان غير مناسب.

الرجاء اختيار عنوان مناسب أكثر في مواضيعك القادمة، وهذا بمثابة إشعار للأهمية.

وفي حال التكرار سيتعرض موضوعك للإغلاق والحذف!!!

قواعد المشاركة

http://www.arabteam2000-forum.com/index.php?showtopic=29343

شاكرين لكم حُسن تعاونكم

عذرا انا جديد في المنتدي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اخي نستخدم ال open file dialog او اي كلاس في الدنيا "في البرمجة اعني :)"  

عن طريق أخذ مثيل عن هذا الكلاس او Instance هذا المثيل الناتج نسميه في البرمجة عنصر او Object 

طبعاً هذا الكلام لا ينطبق على الكلاسات المجردة Abstracted Class والكلاسات المشتركة Shared او مايقابلها بال C# "Static Class"

الآن فلنوقف الحديث هنا عن مفاهيم البرمجة غرضية التوجه ولنبدا بالتعامل مع الكلاس OpenFileDialog 

لنقوم أولا بتعريف متغير من النوع Object يحمل مثيل هذا الكلاس 

Dim OfdObject As New OpenFileDialog

الآن سنستخدم الكلمة المفتاحية With لنفتح Code BLock يمكننا من التعامل مع خصائص العنصر الذي انشئناه OfdObject والذي يضم الأعضاء Members الخاصة بالكلاس OpenFileDialog

With OfdObject .Title = "Opening file"End With

الآن سنستخدم جملة شرطية تتحق لو قام المستخدم باختيار ملف ام انه ضغط على زر Cancel ولم يختار ملف 

If OfdObject.ShowDialog = Windows.Forms.DialogResult.OK Then

لو حصل ذلك سنقوم بأخذ مسار الملف الذي اختاره المستخدم ونضعه في TextBox او مربع نص وليكن اسمه tx1

tx1.Text = OfdObject.FileName

الخاصية FileName ترجع المسار الكامل للملف الذي اختاره المستخدم

ومن ثم ننهي الجملة الشرطية

End If

وهكذا نستطيع فعل ذلك 

بما انك جديد في هذا المجال انصحك بالبدء فورً بدراسة مبادئ البرمجة غرضية التوجه 

بالتوفيق ان شاء الله

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اخي نستخدم ال open file dialog او اي كلاس في الدنيا "في البرمجة اعني :)"  

عن طريق أخذ مثيل عن هذا الكلاس او Instance هذا المثيل الناتج نسميه في البرمجة عنصر او Object 

طبعاً هذا الكلام لا ينطبق على الكلاسات المجردة Abstracted Class والكلاسات المشتركة Shared او مايقابلها بال C# "Static Class"

الآن فلنوقف الحديث هنا عن مفاهيم البرمجة غرضية التوجه ولنبدا بالتعامل مع الكلاس OpenFileDialog 

لنقوم أولا بتعريف متغير من النوع Object يحمل مثيل هذا الكلاس 

Dim OfdObject As New OpenFileDialog

الآن سنستخدم الكلمة المفتاحية With لنفتح Code BLock يمكننا من التعامل مع خصائص العنصر الذي انشئناه OfdObject والذي يضم الأعضاء Members الخاصة بالكلاس OpenFileDialog

With OfdObject .Title = "Opening file"End With

الآن سنستخدم جملة شرطية تتحق لو قام المستخدم باختيار ملف ام انه ضغط على زر Cancel ولم يختار ملف 

If OfdObject.ShowDialog = Windows.Forms.DialogResult.OK Then

لو حصل ذلك سنقوم بأخذ مسار الملف الذي اختاره المستخدم ونضعه في TextBox او مربع نص وليكن اسمه tx1

tx1.Text = OfdObject.FileName

الخاصية FileName ترجع المسار الكامل للملف الذي اختاره المستخدم

ومن ثم ننهي الجملة الشرطية

End If

وهكذا نستطيع فعل ذلك 

بما انك جديد في هذا المجال انصحك بالبدء فورً بدراسة مبادئ البرمجة غرضية التوجه 

بالتوفيق ان شاء الله

 

شكرا اخي انا الحمد لله عملت البرنامج بس عندي طلب اولا عاوز الـButton بتاعت الـ Browse تظهر او تتفعل بعد 8 ثواني مثلا

ثانيا عاوز اللينك اللي بيظهر في رابط الصوره المباشر يظهر في التكست

ثالثا عاوز البرنامج بحجم معين يعني محدش يقدر يكبره بالماوس مثلا قصدي ع العلامه دي 1395613082931.jpg

وشكرا :)

1395612683441.jpg

 

تم تعديل بواسطه مبرمج مبتدئ 00
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .