• 0
atef_020

كيفية استدعاء صنف بالباركود

سؤال

السلام عليكم ايها الاخوة الافاضل انا مبتدى فى الفاجوال بيسيك دوت نت

عملت مشروع لاضافة بيانات صنف من فضلكم عاوز شرج كيفية استدعاء بيانات صنف معين فى فوم تانية خاصة بالمبيعات  بمجرد كتابة الباكود تاتى بيانات الصنف

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

5 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

اية يا جماعة مفيش حد عاوز يجاوبنى

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

لنفرض أنك لديك جدول اسمه Table

ولديك أعمدة بهذا الجدول

رقم الصنف = Itemno

نوع الصنف = itemtype

اعمل فورم جديد, وضع فيه زر وعدد 2 تكست بوكس

Button1

TextBox1

TextBox2

واكتب هذا الكود في الزر

 
Try                    con.Open()                    Dim sq As String = "select * from table where itemno='" + textbox1.text + "'"                    Dim cmd As New SqlCommand(sq, con)                    Dim rd As SqlDataReader = cmd.ExecuteReader                    rd.Read()textbox1.text= rd("itemno")textbox2.text=rd("itemtype")rd.closeCatch ex As Exception                    MsgBox(ex.Message)                Finally                    con.Close()                End Try

طبعا هذا مثال, وانت غير او ضيف حسب حاجتك, يعنى لو هناك عمود أخر في الجدول مثلا لتاريخ صلاحية الصنف expdate

في هذه الحالة تضيف textbox3

وتسند قيمة القراءة إليه وتضيفها في الكود

textbox3.text=rd("expdate")

وهكذا حسب حاجتك,يعني أن الذي بين قوسين وعلامة التنصيص هو اسم العمود في الجدول, ان شاء الله الصورة تكون واضحة.

تم تعديل بواسطه osamagadour
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

لا حضرتك مش فاهمنى

انا اقصد انا لو عندى برنامج كاشير وفية فورم للاضافة الاصناف الجديدة وسعرها وتكون بيانات الصنف كلها فى الفورم دى وفية فوم تانية للمبيعات بمجرد انى اكتب باركود الصنف يتسجل عندى بيانات الصنف ( اسم الصنف - الباركود - السعر )اللى انا ضايفها فى فوم اضافة الاصناف

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ياريت حد يجاوبنى

انا اقصد انا لو عندى برنامج كاشير وفية فورم للاضافة الاصناف الجديدة وسعرها وتكون بيانات الصنف كلها فى الفورم دى وفية فوم تانية للمبيعات بمجرد انى اكتب باركود الصنف يتسجل عندى بيانات الصنف ( اسم الصنف - الباركود - السعر )اللى انا ضايفها فى فوم اضافة الاصناف

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته....

إستخدم هذا الكود:

Public Function DLookup(ByVal columnName As String, ByVal tableName As String, ByVal where As String, ByVal databaseName As String, Optional ByVal databasePassword As String = "") As Object    Dim con As New OleDb.OleDbConnection("Provider=" & IIf(IO.Path.GetExtension(databaseName).ToLower = ".mdb", "Microsoft.Jet.OLEDB.4.0", "Microsoft.ACE.OLEDB.12.0") & "; Data Source=" & databaseName & "; Jet OLEDB:Database Password=" & databasePassword & ";")    Dim sql As String = "SELECT " & columnName & " FROM " & tableName & " WHERE " & where    Dim dt As New DataTable    Dim da As New OleDb.OleDbDataAdapter(sql, con)    If da.Fill(dt) > 0 Then Return dt.Rows(0).Item(0)    Return NothingEnd Function
Private Sub Button1_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles Button1.Click    Dim a1 As String = DLookup("EmpName", "Employees", "ID= 2563", "C:\db1.mdb")    Dim a2 As String = DLookup("EmpName", "Employees", "ID= 2563", "C:\db1.mdb", "123")End Sub
1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .