• 0
nadiagamal

[تنبيه للعنوان] السماح بوضع check على ستة أسطر فى الداتا جريد

سؤال

 السلام عليكم

ممكن مساعدة فى الداتا جريد

 

 

انا بطلع بيانات على داتا جريد وبعمل سيليكت على 6 سجلات فقط وعايز تطلع رسالة وانا بعمل سيليكت تقولى ما ينفعش تعملى سيليكت على 6  سجلات لان الحد الاقصى هو 5 سجلات ودى انا عاملتها خلاص ولكن عايزة يتعملى الغاء على اخر واحدة تلقئيا

 

 

 

 

image.png

 

وده كود وانا بكتبها على داخل داتا جريد

 

 Dim total As Decimal = 0
            Try
                For Each row As DataGridViewRow In DataGridView1.Rows
                    If Convert.ToBoolean(row.Cells(0).Value) Then
                        'MsgBox(row.Cells(6).Value)
                        total += Convert.ToDecimal(row.Cells(6).Value)

                    End If

                Next
                TextBox1.Text = total.ToString
                If TextBox1.Text >= TextBox2.Text Then
                    MsgBox("عفوا لقد تجاوزت العدد للحد الاقصى        ")






                End If

 

 

وده كود الل بعم الغاء استدعاء للكل

 

 

 Private Sub CheckBox1_CheckedChanged(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles CheckBox1.CheckedChanged
        For Each r As DataGridViewRow In DataGridView1.Rows
            r.Cells(0).Value = CheckBox1.Checked
        Next r
    End Sub

 

 

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

5 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

ضعي هذا الكود بعد رسالة تجاوز الحد

DataGridView1.Rows.Item(6).Cells(0).Value = False

تحياتي  ^_^

تم تعديل بواسطه bahbah
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

أو قومي بتعريف متغير index في أعلى الفورم ..

Dim index As Integer = 0

ومن ثم ضعي هذا الكود في الحدث CellValueChanged الخاص بالداتا قريد :

If e.ColumnIndex = 6 Then            index += 1        End If        If index = 6 Then            DataGridView1.Rows.Item(e.RowIndex).Cells(6).Value = False        End If

تحياتي  ^_^ 

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جميل جدا جزاك الله خيرا

ممكن لو تكرمت اسم الحدث اللى هاحط فيه الكود

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جميل جدا جزاك الله خيرا

ممكن لو تكرمت اسم الحدث اللى هاحط فيه الكود

كل شئ مذكور سابقاً .. راجعي المشاركات من فضلك :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرا جزاك الله خيرا

اتحلت المشكلة

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .