• 0
ibrahim.alsaman

مساعدة في ملئ combox من قاعدة بيانات

سؤال

في الموفقات برنامج سمبل بجيب كل البيانات من قاعدة البيانات لما اختار الدولة تجيلي المحافظات للدولة ولما اختار المحافظة تجيلي المدن للمحافظة 

وكله من قاعدة البيانات 

ودلوقني لما اختار الدول تظهرلي المحافظة ولما اختار المحافظة تجيلي المدن بس بحصل تكرار للي انا مختاره في المحافظة والمدينة بس

ويا ريت يا اخواني تقولولي على الطريقة المثالية لعمل هذا البرنامج وياريت لو حد يتطوع ويعدل على المرفقات ويعمل الطريقة المثالية لهكذا استخدامات  

مع العلم انه المستخدم (eclipse & mysql)

simpleApp.zip

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

7 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

ايه يا رجالة 20 رد ومفيش مساعدة يبارك فيكم ربكم

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم المنتدى ده مش للمساعدة 57 مشاهدة حتى ولا تعليق 

 

 

جزاكم الله خيرا

-1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اعمل فى جمله Sql

 

الامر Group By

 

وحط بعيده اسم ل Parent 

 

بمعنى انك لو عايز تختار المحافظات جوا  دولة مصر هتعمل Group By Name='Egypt'

 

وهكذا 

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اولا : طريقتك في كتابة الكود رائعه جدا .. استمتعت في قرائة الكود  :)

وستكون افضل لو انك لم تستعجل و تضيف اوامر SQL  في RegistrationDialog

لماذا لم تستخدم حزمة DAO انت انشأتها وهي جاهزه. 

 

 

ثانيا : المشكله في الواجهه RegistrationDialog هي انك لم تفرغ (تحذف) العناصر الموجوده فيه حاليا. ففي كل مره تضيف عناصر سيتم اضافتها على العناصر السابقه.

انت تستخدم actionPerformed method و addItemListener method اعتقد انك لا تحتاج الي الثانيه فالاولي تفي بالغرضز

 

ثالثا : لا تجعل catch فارغا ابدا .. اعتقد انك استعجلت في الصنف RegistrationDialog 

 

اتمني لك التوفيق ..

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اخي العيافي بارك الله فيك

اولا بالنسبة للكود اشكرك على تنويهك على طريقة كتابة الكود لأني بالفعل كنت احتاج رأي الخبراء في طرقة كتابتي للكود

ثانيا بالنسبة لإستخدام حزمة DAO حاولت ان استخدمها فعلى سبيل المثال

في الmethod getStateComboboxData() لدي ميثود في حزمة الDAO اسمها findAllByCountryId() تأخذ برامتر id الخاص بالدولة التي تم اختيارها من الكومبوبوكس الخاصة بالدول ولكن احتاج ان اضيف الid ك index للكومبوبوكس ولكن عجزت ان اضيفها ب getSelectedIndex() ولكن تأتي فارغة 

 

ثالثا واخيرا طلب صغير اخي ممكن تعدل على السمبل وترفع لي مرة اخرى لكي ارى الطريقة الصحيحة لإستغلال حزمة DAO

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تم اجراء بعض التغييرات على الواجهه

simpleApp_V2.zip

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اخي العيافي

بارك الله فيك وفي والديك وجزاك الله كل خير ونفع الله بك وبعلمك وزادك من علمه

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .