• 0
shokry3

pass parameters

سؤال

>>> السلام عليكم

... أريد أن أبعت قيم من فورم لفورم تانية ...... علما بأنى الفورمتين شغالين

.... مثال .... لو أنا عندى فورم وبعدين أضغط على زرار فى الفورم دى فتظهر فورم اخرى .... ولكن ماتزال الفورم الأولى شغالة وأريد أنا أبعت قيمة من الفورم التانية لها

....... أرجو المساعدة ......

وشكراااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

7 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

السلام عليكم

الخطوات كالتالي:

- في الفورم الثانوي قم بإنشاء تابع بناء (constructor) بالإضافة للموجود بحيث يقبل بارامترات كالتالي:


public Form2(int x)
{
InitializeComponent();
}

- في الفورم الأساسي قم بإنشاء (instance) من الفورم الثانوي مستخدما الـ constructor الذي قمت بإضافته في الخطوة السابقة كالتالي:


Form2 frm = new Form2(3);
frm.Show();

- ضع القيمة التي تريدها في متحول معرف على مستوى الفورم لكي تتمكن من الوصول إليها من أي تابع في الفورم

-1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرا كتيرررررررررر

ولكن انا عارف كل الطرق دى

ولكن سؤالى هو ان ال 2 فورم فى ال running time يعنى الأولى متقفلتش .... فأنا من فورم لفورم تانية شغالة فى ال running time

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرا كتيرررررررررر

ولكن انا عارف كل الطرق دى

ولكن سؤالى هو ان ال 2 فورم فى ال running time يعنى الأولى متقفلتش .... فأنا من فورم لفورم تانية شغالة فى ال running time

السلام عليكم...

طيب الفورمين راح يبقوا شغالين في running time....لن يقفلوا

..وضح اكتر

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الحل بسيط جدا , وهو انك تعمل متغير static في الفورم اللي عايز تبعت منها

مثلا لو عايز تبعت رقم من الفورم الاولي الى الفورم التانيه في اثناء ما يكون الفورمتين شغالين

داخل كود الفورم الاولى هتعمل متغير static من النوع int كالتالي

public static int num = 0;

داخل الفورم التانيه تقدر تقرا الرقم ده بسهوله من خلال كلاس الفورم الاولى , كالتالي

int recieved_num = Form1.num;

-1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شوف الكود ده وجربه

اعمل button لكى تكتب فيه هذا الكود

private void button1_Click(object sender, EventArgs e)

{

form1 aa = new form1();

aa.ShowDialog();

ولو متصل بقاعدة البيانات عن طريق binding ضيف السطر ده كمان

اسم الـ table من قاعدة البيانات TableAdapter.Fill(dataset1.form1);

}

جرب الكود ده وقولى ايه رايك

وشكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تريد ان ترسل من الفورم الثانية للفورم الاولى،،

مثلا في عملية بحث ،، فتظهر الفورم الثانية وترسل قيمة للفورم الاولى ،، وهي في ال RunTime

هكذا فهمت من سؤالك ،،

لنفرض ان لديك شاشة عملاء وهي الشاشة الاولى وسيبحث المستخدم عن المنطقة بشاشة ثانية وسأقوم بمساعدتك بهذا المثال بأكثر من جهة.

هذا الكود للشاشة الاولى وهي شاشة العملاء كما قلنا:

 frmSearchRegion Search = new frmSearchRegion();


public frmCustomers()
{
InitializeComponent();
Search.SendInfo += new SendDetails(frmSearch_SendInfo);
}

 void frmSearch_SendInfo(string Details)
{
txtRegionName.Text = Details;
}

خلص انتهينا من الشاشة الاولى

نذهب الى الشاشة الثانية وهي شاشة البحث عن المناطق

public event SendDetails SendInfo;
public frmSearchCars()
{
InitializeComponent();
}

 private void gridAll_DoubleClick(object sender, EventArgs e)
{
try
{
int SelectedIndex = int.Parse(gridView1.GetSelectedRows()[0].ToString());
int clickID = int.Parse(gridView1.GetRowCellValue(SelectedIndex, "اسم الجدول").ToString());
string pass = clickID.ToString();
SendInfo(pass.Trim());
this.Close();
// MessageBox.Show(clickID.ToString());
}
catch
{
return;
}
}

اعتقد انه بالنظر الى هذا الكود فانك سوف تفهم كل شيء ،، وماذا انشأنا وكيف تعاملنا ونقلنا البيانات من فورم الى فورم

وايضا كيف استطعت ان تستقبل من الجريد البيانات وترسلها الى الشاشة الاخرى واغلاق شاشة البحث

ان نفعك ما كتبت فادعو لي ولوالدي

تم تعديل بواسطه 86 BiG BoSs
1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .