• 0
m_farouk

مساعدة مبتدىء

سؤال

بسم الله الرحمن الرحيم

كيف حالكم جميعا

مش هطول على حضارتكم

انا لسه مبتدى فى البرمجه ولكنى محب لها ولكن واجهتنى مشكله فى بداية طريقى لتعلم هذه اللغه والمشكله كالتالى :-

انا بكتب اول برنامج ليا فى حياتى بلغة السى بلس بلس وهو hi c++

ولما جيت اترجم البرنامج شاشة الدوس بتظهر وتختفى فى اقل من الثانيه حتى مبلحقش اشوف نتيجة البرنامج ايه

فلو حد يقدر يساعدنى اكون شاكر ليه

مع العلم انى استخدم المترجم dev c ++

وشكرا للجميع

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

16 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

اكتب الكود الذي تستخدمه

بالمناسبة استخدم دالة break;

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الكود اللى انا كتبته هو

1. # include <iostream.h>
2. main()
3. {
4. cout << "Hii C++ " ;
5. return 0;}

اما بالنسبه لدالة break; فانا زى ما قلت مبتدىء وعرفهاش

وياريت لو تقولى ما هو افضل مترجم استخدمه

وشكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

استخدم CodeBlocks

تم تعديل بواسطه MohamedIBrahim
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

break ليس داله و إنما operator و لا يمكن إستخدامها في ذلك المثال البسيط بل إستخدامها قاصر على ال Loops أو داخل Switch Block

بالنسبة لمشكلتك يا اخ m_farouk ، فواضح إن المترجم إللي بتستخدمه قديم و لا يلتزم بال C++ Standards

أما بالنسبه للمترجم فأنصحك بإستخدام Visual C++ 2010 Express

أما لحل مشكلتك مؤقتاً فجرب الكود التالي

#include <stdio.h>
#include <iostream.h>

using namespace std;

int main()
{
cout << "Hi C++" << endl;
getchar();
return 0;
}

تم تعديل بواسطه Usama Fayez
1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

break ليس داله و إنما operator و لا يمكن إستخدامها في ذلك المثال البسيط بل إستخدامها قاصر على ال Loops أو داخل Switch Block

بالنسبة لمشكلتك يا اخ m_farouk ، فواضح إن المترجم إللي بتستخدمه قديم و لا يلتزم بال C++ Standards

أما بالنسبه للمترجم فأنصحك بإستخدام Visual C++ 2010 Express

أما لحل مشكلتك مؤقتاً فجرب الكود التالي

#include <stdio.h>
#include <iostream.h>

using namespace std;

int main()
{
cout << "Hi C++" << endl;
getchar();
return 0;
}

شكرااا ليك يا باشا

الكود اللى انت ادتهولى فعلااا اشتغل

اما بالنسبه للمترجم اللى انت قلتلى عليه وانا بصطبه بيطلع الرساله بيقول فيها انه عاوز نسخة ويندوز سيرفز باك 3

وعلى العموم شكرااا ليك كتير ولو كان فى عندك مترجم تانى كويس قولى عليه وشكراااا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

فيه مترجمات تانيه ، بس ده تقريباً الوحيد اللي استخدمته على ويندوز و من اسهلهم و تقدر تعمل منه كل حاجاه تقريباً

عموماً أنا رأيي الشخصي انك تنزل ال SP3 و خلاص و تقدر تنزلها من هنا http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=24

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

فيه مترجمات تانيه ، بس ده تقريباً الوحيد اللي استخدمته على ويندوز و من اسهلهم و تقدر تعمل منه كل حاجاه تقريباً

عموماً أنا رأيي الشخصي انك تنزل ال SP3 و خلاص و تقدر تنزلها من هنا http://www.microsoft.com/download/en/details.aspx?id=24

شكرااا لتعبك معايا والله ياباشا

انا نزلت المترجم من الرابط ده وبيصطب وبيقولى setup compleat

بس مش عارف افتحه منين اخش على start مش لاقيه اعمله بحث فى السى برده مش لقيه مش عارف اعمل ايه ومش عارف العمليه معقده معايا ليه كده من البدايه

وعلى العموم شكرااا ياباشا لتعبك معايا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يا باشا و لا يهمك

اللي في الرابط و انت نزلته ده مش البرنامج نفسه ، دي مجموعة ملفات لازمه عشان تشغيل البرامج اللي بيكتبوها بVisual C++ 2010

جرب تنزل الService Pack 3 و بعدين تنزله من الرابط اللي انا حطيته فوق

و لو النت عندك بطيء و مكسل تنزل Service Pack 3 ، فده رابط للنسخه بتاعة 2008 و محتاج يكون عندك Service Pack 2

http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2008-editions/express

هتختار Visual C++ 2008 من القايمه اللي عندك و تدوس Download

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يا باشا و لا يهمك

اللي في الرابط و انت نزلته ده مش البرنامج نفسه ، دي مجموعة ملفات لازمه عشان تشغيل البرامج اللي بيكتبوها بVisual C++ 2010

جرب تنزل الService Pack 3 و بعدين تنزله من الرابط اللي انا حطيته فوق

و لو النت عندك بطيء و مكسل تنزل Service Pack 3 ، فده رابط للنسخه بتاعة 2008 و محتاج يكون عندك Service Pack 2

http://www.microsoft.com/visualstudio/en-us/products/2008-editions/express

هتختار Visual C++ 2008 من القايمه اللي عندك و تدوس Download

شكرااا ياباشا لتعبك معايا جزاك الله كل خير

انا نزلت المترجم وسطبته بس للاسف لمدة 30 يوم بس

يا ريت لو فى مترجم تانى مجانى على طول وسهل التعامل معاه تقولى عليه

وطلب تانى معلشى زى ما انت عارف ان انا مبتدىء ممكن تنصحنى باول كتاب اتعلم منه يكون سهل ويناسب مستوايا

وشكرااا ليك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرااا ياباشا لتعبك معايا جزاك الله كل خير

انا نزلت المترجم وسطبته بس للاسف لمدة 30 يوم بس

يا ريت لو فى مترجم تانى مجانى على طول وسهل التعامل معاه تقولى عليه

وطلب تانى معلشى زى ما انت عارف ان انا مبتدىء ممكن تنصحنى باول كتاب اتعلم منه يكون سهل ويناسب مستوايا

وشكرااا ليك

النسخه ال Express اللي حطيتلك اللنك بتاعها دي مجانيه مش ل30 يوم ولا حاجه .. شكلك نزلت نسخه تانيه

أما بالنسبه للكتب ، فيه كتاب مشهور قوي إسمه Object Oriented Programming in C++

و فيه كتاب تاني إسمه C++ How to Program

عموماً إبدأ انت بس و إحنا معاك في اي حاجه ان شاء الله :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرااا ليك يا جميل والله على تعبك معايا

انا بدء يجيلى شلل نصفى من مشكلة المترجمات انا بقالى 3 ايام بدور فى موضوع المترجمات

انا دلوقتى بحمل البرنامج ده Microsoft Visual Studio 6 .0

ومحتواه

.:: محتوي البرنامج ::.

Microsoft Visual Studio 6.0 Tools

Microsoft Visual Basic 6.0

Microsoft Visual C++ 6.0

Microsoft Visual FoxPro 6.0

Microsoft Visual InterDev 6.0

انا بحمل فيه دلوقتى ياريت تقولى ايه رايك فيه ولك جزيل الشكر

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

منصحكش بيه قوي لإنه للأسف مبيعتمدش اخر حاجه نزلت في السي بلس بلس اللي بنسميها ال Standard

:D

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

انا اصلا مش عارف استخدمه

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

أخي أسامه ولكن visual c++ 2010 express غير مجاني ويعمل لمده معينه 30 يوم علي سبيل المثال .....

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ممكن تستعمل

system("pause"). أمر مثل break() يمكن يشتغل معاك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .