• 0
محمدهلال

ازاى اقوم بنشاء متغير لكلاس هذة الطريقة ؟

سؤال

بسم الله الرحمن الرحيم

ازاى اقوم بنشاء متغير لكلاس هذة الطريقة ؟


public class AppController : System.Web.UI.Page
{
public AppController()
{
//
// TODO: Add constructor logic here
//
}
public static dynamic add(dynamic name,dynamic val){
this.name = val;
return this;
}
}

يعنى اريد اشتخدم داله add فى اضافة المتغير والقيمة الخاصة به الى الكلاس AppController عن طريق الداله

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

15 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي اذا كان قصدك عملية اضافة متغيرات وقت تنفيذ البرنامج .. يمكنك استخدام مفهوم ال Collections

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي اذا كان قصدك عملية اضافة متغيرات وقت تنفيذ البرنامج .. يمكنك استخدام مفهوم ال Collections

جزاك الله الف خيرا اخي الكريم

طيب ممكن مثال؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي جرب الكود التالي



public Add(string value)
{
myVariables.Add(value);
}
List<string> myVariables=new List<string>();

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي جرب الكود التالي



public Add(string value)
{
myVariables.Add(value);
}
List<string> myVariables=new List<string>();

جزاك الله الف خيرا اخى الكريم

كده انت فهمتنى خطاء انا اريد اضيف المتغيرات الى الكلاس نفسة

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي هل في غرض معين لإضافة متغيرات وقت التشغيل في الفئه Class؟؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي هل في غرض معين لإضافة متغيرات وقت التشغيل في الفئه Class؟؟

نعم اخى فى غرض معين ليه

فى سؤال تانى ازاى استدعى كلاس داخل مجلد ؟يعنى انا عامل مجلد مسمية libs

وداخلة الكلاسات فا اريد استدعى منه حسب الكلاس الى انا عاوذة

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي يمكن توضح بالتفصيل انت ايش تريد تعمل؟!! لأن يمكن تكون في طريقه اسهل للحل

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي يمكن توضح بالتفصيل انت ايش تريد تعمل؟!! لأن يمكن تكون في طريقه اسهل للحل

اتفضل اخى اريد ان استخدمة بهذا الطريقة


public class AppController : System.Web.UI.Page
{
public AppController(){}
public static dynamic add(dynamic name, dynamic val)
{
this.name = val;
return this;
}
}

public partial class _Default : AppController
{
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
// name =اسم المتغير الى هضيفة للكلاس
//mohamedhelal =القيمة للمتغير
add("name", "mohamedhelal");
this.name;//للوصول للمتغير
}
}



0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي فهمت مثالك .. بس كنت حابب اعرف المشكله من اساسها ليش انت حابب تعمل متغيرات ديناميكيه؟!! ممكن ادلك على طريقه افضل لو فهمت الفكره من اساسها ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي فهمت مثالك .. بس كنت حابب اعرف المشكله من اساسها ليش انت حابب تعمل متغيرات ديناميكيه؟!! ممكن ادلك على طريقه افضل لو فهمت الفكره من اساسها ...

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتة

هقوم بتمرير اسم الكلاس ليها وهو يقوم بنشاء المتغير ويبقى القيمة ليه الكلاس

سؤال ثانى من فضلك لو فى كلاس داخل مجلد استدعية ازاى عشان انشاء منه نسخة؟

يعنى مثلا فى ال php بعمل كده



<?php
include("folder/classfile.php");
$class=new class();
?>

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي احد الان لم افهم الغرض الذي تهدف اليه ممكن توضح انت ليه بتعمل كده؟!! علشان اقد افيدك .. اما بالنسبه لسؤالك الثاني اذا كان الفئه موجوده في مكتبه .dll يمكنك اضافة مرجع لها واستخدامها في البرنامج

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي احد الان لم افهم الغرض الذي تهدف اليه ممكن توضح انت ليه بتعمل كده؟!! علشان اقد افيدك .. اما بالنسبه لسؤالك الثاني اذا كان الفئه موجوده في مكتبه .dll يمكنك اضافة مرجع لها واستخدامها في البرنامج

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاتة

اريد استدعاء مكتبات التى بمتداد cs من المجلد شوف الصورة ده

CN235014.png

وده تعديل للكود


public class AppController : System.Web.UI.Page
{
public AppController() { }
public static dynamic add(dynamic name, dynamic val)
{
include(val);
this.name = new name();
return this;
}
}

public partial class _Default : AppController
{
protected void Page_Load(object sender, EventArgs e)
{
add("libraryname", "libraries/myclass.cs");
this.libraryname;
}
}

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي هذه عباره عن فئات Classes بالنسبة لتقنية ال ASP.NET يتوجب عليك وضع ملفاتك في مجلد ال App_Code ومن ثم يمكنك انشاء كائنات من هذه الفئات ..

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اخي هذه عباره عن فئات Classes بالنسبة لتقنية ال ASP.NET يتوجب عليك وضع ملفاتك في مجلد ال App_Code ومن ثم يمكنك انشاء كائنات من هذه الفئات ..

جزاك الله خيرا اخى الكريم

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

بالتوفيق اخي ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .