• 0
com.jkelany

برنامج عرض الصور مع خاصيه العرض التلقائى Image Viewer

سؤال

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

تحيه طبيه لاعضاء هذا المنتدى الكرام

اود ان اشارككم هذا العمل البسيط

هو برنامج عرض للصور

يقوم هذا البرنامج باختيار مجلد بداخله صور

هذا المجلد يقوم البرنامج باخذ هذه الصور وعمل لها عرض

وتقوم بالتبديل بين الصور و حذفها وطباعتها و .....

وايضا يقوم بخاصيه العرض التلقائى Slide show

التى تقوم بعرض الصور فى وضع الـ Slide show مع تغيير الصور كل 3 ثوانى

مع امكانيه توقف العرض بالضغط على زرار Space وللاستكمال اضغط عليه مره اخرى

وامكانيه الخروج من وضع الـ Slide show بالضغط على زرار ESC

مع امكانيه التقليب بين الصور باستخدام الاتجاهات

لتحميل البرنامج مفتوح المصدر

ImageViewer.zip

تم حذف البرنامج الاخر و اضافه اللغه العربيه فى النسخه الجديده

برجاء الدعاء بالتوفيق فالامتحانات wacko.gif

تم تعديل بواسطه Mahmoud Kelany
3

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

30 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

ربي يوفقك في كل امتحان ، وييسر لك كل عسير.. :)

جاري الإطلاع :blush:

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

+1

Keep it up bro :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

+1

Keep it up bro :)

:D

ان شاء الله

متشكر على الدفعه دى blink.gif

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

+100000

يعطيك ألف عافية على العمل المتميز

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تم اضافه اللغه العربيه

مقدرش على زعلك يا عممووو علاء :D

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برضو لابسك الموضوعين يا عم

مليش دخل أنا :)

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برضو لابسك الموضوعين يا عم

مليش دخل أنا :)

تحياتي

مش فاهم يعنى ايه "لابسك الموضوعين"

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برنامج رائع

شكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برنامج رائع

شكرا

اشكرك اخى عثمان

شهاده من اخ كريم اعتز بها

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يعني هتعمل موضوعين تانيين ولا بسك يعني ملتصق بك كالملابس :)

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يعني هتعمل موضوعين تانيين ولا بسك يعني ملتصق بك كالملابس :)

تحياتي

يا سيدى بس اخلص امتحانات على خير ان شاء الله

واللى انت عاوزه تحت امرك :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

لدى سوال

ان انا عندى فى القائمه file

هتلاقى حاجه اسمها

Properties

وهى المسئوله عن فتح خصائص الملف

لكن انا حاولت فيها ومش راضيه تيجى معايا

المفروض تفتح لى كدا

post-217802-083283100 1295170112_thumb.p

وبالنسبه هناك امر اخر وهو امر الـ Copy

انا عاوز انسخ هذا الملف فى ذاكره الجهاز

بحيث انى فى اى مكان على الهارد

اعمل past يضع الملف هنا

دا الغير مكتمل فالبرنامج واحتاج مساعده فيه

لانى حاولت كتير ولم اتوصل

وشكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هل بحثت عن الحافظة Clipboard؟

استخدمناها في مكان ما من قبل

على كل هذا مثال عليها http://www.javapract...Action.do?Id=82

تحياتي

شكرا عمموو علاء

لكن انا جربتها فى الكتابه يعنى نسخ الكلام وحفظه فالذاكره

واشتغلت تمام

لكن كيف اقوم بنسخ ملف كاملا

حاولت لكن قرء الملف وبعد ذلك

فتحت ملف notepad ونسخت الكلام فعلا نسخ معايا

لكن انا عاوز انسخ الملف test.txt كاملا wacko.gifwacko.gif كملف وليس نسخ المحتوى

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بحثت في كل مكان عن كيفية نسخ الملف للـClipboard ولكن دون جدوى , لقيت كيف تنسخ صورة لكن ملف لا <== اخس عليك ياجافا mad.gif

حاولت أنشئ كلاس FileSelection يعمل implementation للـTransferable كتجربة بسيطة مثل مثال شفته كان لنسخ الصور للحافظه وفيه تم إنشاء Class فكرته مثل الـ TextSelection , فلما نفذت طلع لي Exception فما حاولت أتتبع الخطأ , بس تقريباً أشتغل في الأول لأنه في الـDataFlavor خاصية أسمها imageFlavor خاصة بالصور أما الملفات لقيت خاصية أسمها DataFlavor.javaFileListFlavor فجربتها وتقريباً هي كانت سبب الـException

بالنسبة للكلاس ImageSelection فهذا المثال اللي لقيته :

public  class ImageSelection
implements Transferable
{
// the Image object which will be housed by the ImageSelection
private Image image;

public ImageSelection(Image image) {
this.image = image;
}

// Returns the supported flavors of our implementation
public DataFlavor[] getTransferDataFlavors()
{
return new DataFlavor[] {DataFlavor.imageFlavor};
}

// Returns true if flavor is supported
public boolean isDataFlavorSupported(DataFlavor flavor)
{
return DataFlavor.imageFlavor.equals(flavor);
}

// Returns Image object housed by Transferable object
public Object getTransferData(DataFlavor flavor)
throws UnsupportedFlavorException,IOException
{
if (!DataFlavor.imageFlavor.equals(flavor))
{
throw new UnsupportedFlavorException(flavor);
}
// else return the payload
return image;
}
}

وهذه كانت تجربتي الي ماكملتها :



public class FileSelection extends TransferHandler implements Transferable{

private File file;

public FileSelection(File file){
this.file = file;
}

public DataFlavor[] getTransferDataFlavors() {
return new DataFlavor[]{DataFlavor.javaFileListFlavor};
}

public boolean isDataFlavorSupported(DataFlavor flavor) {
return DataFlavor.javaFileListFlavor.equals(flavor);
}

public Object getTransferData(DataFlavor flavor) throws UnsupportedFlavorException, IOException {
if(!DataFlavor.javaFileListFlavor.equals(flavor)){
throw new UnsupportedFlavorException(flavor);
}
return file;
}

}

حاول انت تتبع مكان الخطأ وان شاءالله انا لو لقيت فرصه باحاول فيها مره ثانيه

تم تعديل بواسطه M.Allaw
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

حاولت كدا


public static void main(String[] args) {
BufferedImage read = null;
try {
read = ImageIO.read(new File("d:/test.jpg"));
ImageSelection is = new ImageSelection(read);
} catch (Exception ex) {
Logger.getLogger(ImageSelection.class.getName()).log(Level.SEVERE, null, ex);
}

}

بصراحه انا لم استطع تجربه

لعدم قدرتى على استخدامه :(

ممكن كيفيه عمل الكود؟؟

تم تعديل بواسطه Mahmoud Kelany
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

لا كون صورة بأستخدام الـToolkit لداخل Image

 Image = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage(Path);
ImageSelection is = new ImageSelection(Image);

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

لا كون صورة بأستخدام الـToolkit لداخل Image

 Image = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage(Path);
ImageSelection is = new ImageSelection(Image);

طب ما دا زى اللى انا عامله

وبردوا لم عملت تشغيل وعمل past فى اى مكان لم ينسخ لى الصوره

اكيد فيه حاجه تانيه

ممكن تضع الكود كاملا (اللى شغال معاك )

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برنامج رائع أستاذ محمود

زادك الله من علمه

شكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جرب تلصق في word مثلاً

مفروض يشتغل معاك

تحياتي

تم تعديل بواسطه علاء الصالحي
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برنامج رائع أستاذ محمود

زادك الله من علمه

شكرا

ربنا يكرمك يا استاذنا :)

ويزيدنا جميعا يارب

جرب تلصق في word مثلاً

مفروض يشتغل معاك

تحياتي

لم تعمل اخى علاء

وهذا هو الكود كاملا للتجربه


import java.awt.Image;
import java.awt.Toolkit;
import java.awt.datatransfer.DataFlavor;
import java.awt.datatransfer.Transferable;
import java.awt.datatransfer.UnsupportedFlavorException;
import java.io.IOException;

public class ImageSelection
implements Transferable {
// the Image object which will be housed by the ImageSelection

private Image image;

public ImageSelection(Image image) {
this.image = image;
}

// Returns the supported flavors of our implementation
public DataFlavor[] getTransferDataFlavors() {
return new DataFlavor[]{DataFlavor.imageFlavor};
}

// Returns true if flavor is supported
public boolean isDataFlavorSupported(DataFlavor flavor) {
return DataFlavor.imageFlavor.equals(flavor);
}

// Returns Image object housed by Transferable object
public Object getTransferData(DataFlavor flavor) throws UnsupportedFlavorException, IOException {
if (!DataFlavor.imageFlavor.equals(flavor)) {
throw new UnsupportedFlavorException(flavor);
}
// else return the payload
return image;
}

public static void main(String[] args) {
Image read = Toolkit.getDefaultToolkit().getImage("d:/test.jpg");
ImageSelection is = new ImageSelection(read);
}
}

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0


Clipboard clipboard = Toolkit.getDefaultToolkit().getSystemClipboard();
clipboard.setContents( stringSelection, this );

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

خلاص ياعم واخييييييييييييييراً لقيت لك حل بأستخدام مكتبة SWT happy.gif



/*
* Author Mohammed Allaw
* 19-01-2011
*
*/


import javax.swing.JFileChooser;
import javax.swing.JOptionPane;


import org.eclipse.swt.dnd.Clipboard;
import org.eclipse.swt.widgets.Display;
import org.eclipse.swt.dnd.FileTransfer;
import org.eclipse.swt.dnd.Transfer;




public class FilesTransporter {


public static void main(String[] args) {


JFileChooser fch = new JFileChooser();
int res = fch.showOpenDialog(null);

if(res == JFileChooser.APPROVE_OPTION){

putInClipboard(fch.getSelectedFile().getPath());
}


}

public static void putInClipboard(final String pathName){

new Thread(new Runnable(){
public void run(){
Display display = Display.getCurrent();
Clipboard clip = new Clipboard(display);
String[]path={pathName};
Transfer[] trans = {FileTransfer.getInstance()};

clip.setContents(new Object[]{path},trans);
clip.dispose();
JOptionPane.showMessageDialog(null,"File "+pathName+" has been copied successfully!");
}}).start();
}

}


مجلد المشروع مع المكتبه في الملحقات

بالهناء والشفاء حبيبي :)

SystemClipboardHandling.rar

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بالنسبة للكود الأول كان للصور مثل لما تسوي print screen يحتفظ بالصورة في الـClipboard تبع النظام بحيث تقدر تلصقها في الرسام أو الـword أوماشابه مثلما قال علاء ولكن لاتستطيع ان تلصقها في أي مكان على القرص الصلب كملف :(

إذا تحب تتطلع على الكود الكامل فمن هنا انا اخذت الكود :

http://www.devx.com/...icle/22326/1954

http://java.sun.com/.../releases/data/

أنا قلت بما انهم سووا كلاس بنفس فكرة الـStringSelection ولكن خاص بالصور إذن ربما ينفع اني اسوي نفس الفكره على الملفات ولكن للأسف مانفعت وماعاد حاولت فيها :(

على العموم الحمدلله لقينا حل :)

تم تعديل بواسطه M.Allaw
1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0


Clipboard clipboard = Toolkit.getDefaultToolkit().getSystemClipboard();
clipboard.setContents( stringSelection, this );

تحياتي

تمام اخى علاء تعمل ولكن تلصق داخل ملف word فقط وليس على القرص الصلب

خلاص ياعم واخييييييييييييييراً لقيت لك حل بأستخدام مكتبة SWT happy.gif

بالهناء والشفاء حبيبي :)

تسلم ايدك

الله يهنيك :) متشكر جدا

بالنسبة للكود الأول كان للصور مثل لما تسوي print screen يحتفظ بالصورة في الـClipboard تبع النظام بحيث تقدر تلصقها في الرسام أو الـword أوماشابه مثلما قال علاء ولكن لاتستطيع ان تلصقها في أي مكان على القرص الصلب كملف :(

على العموم الحمدلله لقينا حل :)

فعلا لم ينفع ان تلصقها على القرص الصلب

باستخدام الكود الاول

لكن باستخدام الـ SWT تسمح بذلك :)

شكرا مره اخرى

والحمدلله

تسلم حبيبى :D

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .