• 0
Ahmed-Ghanem

برنامج OctopusV1.0

سؤال

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اقدم لكم الاصدار الاول من برنامج Octopus

لغه البرمجه :JAVA

الرخصه : GPL Version 2

نظام التشغيل : Windows

التفاصيل تجدها علي موقع البرنامج

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

30 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

اخى الكريم

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

مرحبا بك عضوا جديدا فى المنتدى

برنامجك جميل جدا

ولكننا هنا مبرمجون وليس مستخدمين فقط

وبالتالى اى برنامج بدون كود فنحن لا نهتم به

لان من اهدافنا الاطلاع على الفكره

فنحن لسنا بمجرد مستخدمين وفقط

اتمنى ان تكون اتضحت لك الفكره

وان كان لا مانع لديك فى وضع الكود

فلك جزيل الشكر والتقدير

فأنت بذلك تعلم الكثيرين فكرتك وكيفيه تنفيذها او تنفيذ بعض خطواتها

ارجوا ان تقبل ردى

وشكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

وعليكم السلام ورحمه الله وبركاته

اهلا اخي الكريم محمود .. لو اتطلعت عالموقع لم تقل هذا :) فالبرنامج بالكامل مفتوح المصدر

في انتظار رأيك بعد الاطلاع ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

والله اطلعت على الموقع ونزلت البرنامج كمان

وجارى تجربته على الاوراكل :D

متخفش بردوا بحب اجرب :)

حاضر هاشوف السورس كود

وجزاكم الله خيرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اطلعت اخى الكريم على الموقع ولم اجد السورس كود

اين هوو ؟

هل لك ان ترفعه على السيرفر الخاص بالمنتدى ؟؟؟؟

اخى الكريم

حاولت الاتصال بالاوراكل

ولكن لم تنجح العمليه

post-217802-022805200 1290871401_thumb.p

ما السبب اذن ؟؟؟؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السورس كود موجود يمكنك متابعته https://github.com/Ahmed-Ghanem/Octopus

لا بد من تنفيذ البرنامج عن طريق administrator privilege

After installing the program, you must run it with administrator privilege

go to C:\Program Files\Java\jre6\bin and right click on javaw.exe file

choose compatibility and click on run this program as an administrator

ومن ثم قم بفتح السيرفس الخاصه باوراكل عن طريق enable oracle services (سياخذ بعض الوقت) ومن ثم قم بالدخول

ملف مساعد بسيط خاص بالبرنامج http://www.4shared.com/file/q06-jH-l/Octopus.html

تم تعديل بواسطه Ahmed-Ghanem
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برنامج رائع وجميل

بارك الله فيك يا ابو حميد

تم تعديل بواسطه .S.T.A.L.K.E.R
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ما انا شغال كدا يا اخ احمد

لكن هاحاول تانى

انما بالنسبه للسورس كود

انا وصلت ليه مش كنت واخد بالى من الصوره بتاعت الموقع

بس عندى ملحوظه

ان انت فتسميه اسماء المتغيرات العاديه اللى انت عاملها كويس جدا

انما بالنسبه لتسميه الـ GUI فانت لم تقم بتعديل اى شىء منها

هيغلبنى على ما افهمه هههه :)

هاحاول افهمه ولو تسمح لى التعديل على اسماء المتغيرات بحيث يكون كل حاجه تمام

وعندى مشكله تانيه ان انا لم بفتح الكلاس بتاعت UserLogin , MainScreen بيقولى ان فيهم اخطاء وبالتالى

اشكال الـ GUI لم تظهر امامى :(

ممكن ترفع المشروع مضغوط هنا ؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ما الفائدة من البرنامج؟؟

لم اجد شرح عن وظيفته

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اخى احمد

انا لقيت ان البرنامج ليه كل الصلحيات

post-217802-034618100 1290876948_thumb.p

ولكن ايضا لم يعمل

منتظر تجربه الاعضاء ربما لدى خطأ wacko.gif

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

S.T.A.L.K.E.R

مميزات البرنامج :

Connecting to Oracle database with a small steps

Get information about the server

Oracle service control

SQL Editor

Batch processing

يمكنك التعرف علي مميزات كل منهما علي حدي عن طريق تحميل help file الخاص بالبرنامج

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

إذا أمكن نريد أن ترفع نسخة من الشيفرة هنا

على أساس أن تبقى للزمن

لا نريد أن نفقد الموضوع

(مع التأكيد على أن الرفض من حقك)

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

إذا أمكن نريد أن ترفع نسخة من الشيفرة هنا

على أساس أن تبقى للزمن

لا نريد أن نفقد الموضوع

(مع التأكيد على أن الرفض من حقك)

تحياتي

اخي علاء بكل سرور ولكن الحجم المسموح به 600 ك في الملحقات ....

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هذا هو المشروع كاملا اخ علاء

اخدته من الاخ احمد ورفعته

لان انت عارف انا عندى 7.23 ميجا ههههه

حاجه كبيره بالنسبه لـ 600 كيلوبيت

Octopus.rar

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جيد تم المطلوب وشكراً لكم جميعاً

سأحاول في أقرب وقت أن أطلع عليه بإذن الله وأبدي رأيي فيه

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جيد تم المطلوب وشكراً لكم جميعاً

سأحاول في أقرب وقت أن أطلع عليه بإذن الله وأبدي رأيي فيه

تحياتي

بص بس براحه شويه فى ابداء الراى

لان الراجل دا تبعى ههههههههههه :D

وجارى العمل على الاصدار الثانى ان شاء الله :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اطلعت اخى الكريم على الموقع ولم اجد السورس كود

اين هوو ؟

هل لك ان ترفعه على السيرفر الخاص بالمنتدى ؟؟؟؟

اخى الكريم

حاولت الاتصال بالاوراكل

ولكن لم تنجح العمليه

post-217802-022805200 1290871401_thumb.p

ما السبب اذن ؟؟؟؟

السبب يامحمود ان الاتصال بالاوراكل يختلف عن الاتصال ب MySQL

فى MySql ال hostname يمثل اسم السيرفر او الخادم (الجهاز)

اما فى الاوراكل hostname يمثل اسم قاعدة البيانات database name وهى بالاعدادات الافتراضية تسمى orcl فى النسخة 9i,10g,11g

او الاسم الذى تختاره عند التنصيب

اما فى النسخة الخفيفة express edition تسمى xe

جرب وانا فى انتظارك

سلام

تم تعديل بواسطه Oracle_Java
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السبب يامحمود ان الاتصال بالاوراكل يختلف عن الاتصال ب MySQL

فى MySql ال hostname يمثل اسم السيرفر او الخادم (الجهاز)

اما فى الاوراكل hostname يمثل اسم قاعدة البيانات database name وهى بالاعدادات الافتراضية تسمى orcl فى النسخة 9i,10g,11g

او الاسم الذى تختاره عند التنصيب

اما فى النسخة الخفيفة express edition تسمى xe

جرب وانا فى انتظارك

سلام

لا هو مش عارف تقريبا كانت عندى مشكله فالجهاز

لان انا كنت مسطب الاوراكل على جهاز وهمى فيرشوال

انما لم جربته على جهاز تانى متسطب عليه اكس بى اشتغل

ولم انا نزلت اوراكل على سيفن اشتغل بردوا

لكن جربت الطريقه بتاعتك

ودخلت مثلا بالبيانات دى


hostname = emp
username = scott
password = tiger

ومش دخل معايا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اهلا اخي Oracle_Java يقصد host name هنا اسم السيرفر الذي سيتم الاتصال به .. ربما المشكله التي حدثت مع محمود لاستخدامه فيرشوال بوكس

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يا محمود emp ده اسم جدول الموظفين فى schema الخاصة ب scott/tiger

وليس اسم قاعدة البيانات ولكن اسم قاعدة البيانات لديك اظنه orcl

والا فحاول ان تتذكر الاسم الذى ادخلته فى الشاشة الثانية عند تنصيب الاوراكل 10gاو 11g مثلا

اهلا اخي Oracle_Java يقصد host name هنا اسم السيرفر الذي سيتم الاتصال به .. ربما المشكله التي حدثت مع محمود لاستخدامه فيرشوال بوكس

اهلا بك اخى

لم ارى اتصال اوراكل من قبل باسم الخادم

ربما يكون صحيحا لذلك سأجرب البرنامج

على الاوراكل خاصة

تحياتى

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بردوا مش شغال معايا هههههه

لكن هو شغال بالـ localhost

شكرا يا محمد باشا :D

تعبينك معانا دايما

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

طيب نفترض ان البرنامج ده موجود عن علي جهاز كلاينت معين تمام ؟

والداتا بيز موجوده عالسيرفر .. لابد من الاتصال بين الكلاينت والسيرفر اذن لابد من تحديد اسم السيرفر الموجود عليه الداتا بيز ...

ربما المشكله لو حضرتك مغير orcl عند بدايه تثبيت الاوراكل فيجب عليك تغيره عند تشغيل البرنامج لان البرنامج مثبت بالوضع الافتراضي لاوراكل orcl

DBMS URL

jdbc:oracle:thin:@localhost:1521:orcl

تم تعديل بواسطه Ahmed-Ghanem
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ربما المشكله لو حضرتك مغير orcl عند بدايه تثبيت الاوراكل فيجب عليك تغيره عند تشغيل البرنامج لان البرنامج مثبت بالوضع الافتراضي لاوراكل orcl

DBMS URL

jdbc:oracle:thin:@localhost:1521:orcl

هذا ما كنت اقصده

بما انك تستخدم orcl فى connection url اذا لن يستطيع من يستخدم oracle express edition لان الاسم سيكون xe او من غير اسم قاعدة البيانات

ان يستخدم برنامجك

واذا لاحظت المسار جيدا ستجد انه لديك 5 متغيرات

1- اسم الخادم او ال ip address

2- المنفذ او ال socket فربما تم تغييره عند التنصيب

3- اسم قاعدة البيانات

4- اسم المستخدم

5- كلمة المرور

كان من الأحرى ان تصنع 5 صناديق ادخال بدلا من 3

ويمكنك وضع قيم افتراضية لهم مثل 1521 , localhost ,orcl

لكن فى نفس الوقت سيكون بامكان المستخدم تغييرهم الى القيم الصحيحة التى تعمل مع قاعدة البيانات الخاصة به

لو اردت مثالا على ذلك انظر الى الشاشة التى تظهر لك فى netbeans , eclipse

تحياتى

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

واذا لاحظت المسار جيدا ستجد انه لديك 5 متغيرات

1- اسم الخادم او ال ip address

2- المنفذ او ال socket فربما تم تغييره عند التنصيب

3- اسم قاعدة البيانات

4- اسم المستخدم

5- كلمة المرور

لو اردت مثالا على ذلك انظر الى الشاشة التى تظهر لك فى netbeans , eclipse

تحياتى

فعلا انا فهمت قصدك اخى الكريم

علشان البرنامج بتاعه يكون متاح انه يشتغل على اى اصدار

وان شاء الله يتم عملها متخفش اخونا احمد بيحب التطوير

المهم

ايه المثال اللى بتقول عليه دا

شاشه ايه اللى تظهر مش فاهمك wacko.gif

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

انا جعلتها الافتراضيه ولكن ساقوم بتعديلها في الاصداره القادمه لتتناسب مع الجميع ان شاء الله (صديق لي اشتكي من هذا اليوم )

محمود هو يقصد الشاشه ديه

post-237048-027900500 1291064824_thumb.p

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

انا جعلتها الافتراضيه ولكن ساقوم بتعديلها في الاصداره القادمه لتتناسب مع الجميع ان شاء الله (صديق لي اشتكي من هذا اليوم )

محمود هو يقصد الشاشه ديه

اممم

ماشى فهمت قصدك بردوا ههههههههههههه

معلش بفهم بالقطاره الايام دى :D

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .