• 0
com.jkelany

نظام تسجيل للطلاب "Student Registeration"

سؤال

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

اولا وقبل اى شىء احب ان اسلم كل اعضاء ومشرفى هذا المنتدى العظيم

وهذا الموضوع اهداء منى لكل عضو موجود هنا فى هذا المنتدى العريق

ثانيا

اقدم لكم نظام تسجيل لاسماء الطلاب عن طريق اسم الطالب "الاسم الاول , الاسم المتوسط , الاسم الاخير " و الاميل

كانت حاجه عندنا فالكليه وحبيت اعملها برنامج

وبالتالى سوف تجد ان هناك قيد على اسم الاميل انه لابد ان يكون yahoo.com

والبرنامج مصمم بشكل الى حد ما جيد

ومنتظر منكم تجربه البرنامج والتعلم منه

وهذه هى صور من البرنامج

post-217802-014982600 1287933955_thumb.p

post-217802-093336200 1287933980_thumb.p

post-217802-045372800 1287934005_thumb.p

post-217802-037956300 1287933869_thumb.p

post-217802-052792600 1287933944_thumb.p

post-217802-074175000 1287933949_thumb.p

post-217802-014123100 1287933930_thumb.p

post-217802-008921400 1287933997_thumb.p

ميزه جديده هى نظام الـقائمه المنسدله على الزر الايمن للموس ميزه جديده ليا تانى مره اعملها هههههه

post-217802-058716600 1287933992_thumb.p

post-217802-069879000 1287934041_thumb.p

ولتحميل المشروع من هنا

Student Registeration.zip

اتمنى ان اسمع كل التعليقات التى تفيدنى

وهل انا اتعلمت الى حد ما من المشروع الخاص بالمكتبه

يمكنك الاطلاع عليه من هنا

مشروع تسجيل مبيعات مكتبه بالجافا وقواعد البيانات

تم تعديل بواسطه Mahmoud Kelany
5

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

27 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

رائـــــــــــــــــــــــــــــــع

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جميل ... :D

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

برنامج جيد وطريقه كتابه الكود رائعه

وجار قراءته ..+1

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اولا يا محمود شكرا لك على الاهداء

ثانيا المشروع جميل جدا شكلا

وينقصه بعض الاشياء ليكون جميل ايضا موضوعا

القيت نظرة سريعة عليه واجريت بعض التعديلات ومازال العمل جاريا

قمت ببناء الجدول على model خاص اطلع عليه واعرف كيف يتم التحكم فيه

قمت بعمل ترتيب تصاعدى اوتوماتيكى للعمود الاول id فمهما اضفت او حذفت طلبة سيعيد ترتيب نفسه

وهذا كان طلبك فى المشروع السابق (مكتبة مبارك)

قمت بعمل مرتب sorter للجدول فى كل الاعمدة

قمت بحل مشكلة اللغة العربية مع ms access ولو استخدمت sqlite لكان افضل لك

قمت باضافة ميزة الحذف باستخدام shift + delete على جدول الطلاب

جربها وانا فى انتظار رأيك

Student Registeration.rar

سلام

تم تعديل بواسطه MOHAMED FATHEI
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

دائما متميز اخي محمود

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

مــوضــوع مـــمـــيّــــز

:clapping:

كالعادة أخي محمود

:wink:

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جميلة ملاحظاتك احى محمد

منورا المنتدى...... :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرا لكم جميعا

وشكرا لك استاذ محمد

بس انا بص بعد ما عملت الجدول التعديل مش شغال

وكمان الحذف عن طريق الـ shift + del شغال قدامك بس لو قفلت البرنامج وفتحته تانى هتلاقى البيانات موجوده

يعنى مش بيحفظ فالداتا بيز

انا لسه بقا عاوز اتعلم موضوع الجدول دا وازاى اعمل جدول ليا انا يعنى جدول الخلايا بتاعه مش String بس لا اى كائن فى الجافا

لكن الشرح الموجود غير مفهوم

دى عاوزه حد يعرفها ليا بقا face 2 face :)

منتظر تعديلاتك :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جميلة ملاحظاتك احى محمد

منورا المنتدى...... :)

يا اسراء انتى اللى منورة المنتدى كله

وشكرا لك لكن كنت اطمع انك تساعدينى اننا نعقد محمود فى البرنامج بتاعه هههههههههههههه

@محمود

اولا انت هتاخد لقب سفاح الجافا

يا مفترى انت بتبعت الفورمة Login كلها ك argument للنافذة الرئيسية علشان تاخد منها اسم المستخدم ورقمه

post-165385-073330000 1288092697_thumb.p

وبعدين تعمل دوال فى كل فئة ترجع قيمة الرقم والاسم والباسورد فين ال OOP

post-165385-024423900 1288094565_thumb.p

كان الاولى ان ترسل للنافذة الرئيسية كائن من المستخدم USER

ويكون شكل الكونستركتر


	/** Creates new form MainStudent */
	public MainStudent(User user) {
	this.user = user;
    	userName = this.user.getUserName();
    	userType = this.user.getUserType();
    	userId = this.user.getUserId();

وممكن تستغنى عن الحقول userName و userType و userId

وتستدعى الدوال مباشرة من الفئة user

تم تعديل بواسطه MOHAMED FATHEI
1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

رائع يا محمود ... اهنئك بصراحة على هذا العمل المتميز :clapping: :clapping:

شكرا لكم جميعا

وشكرا لك استاذ محمد

بس انا بص بعد ما عملت الجدول التعديل مش شغال

وكمان الحذف عن طريق الـ shift + del شغال قدامك بس لو قفلت البرنامج وفتحته تانى هتلاقى البيانات موجوده

يعنى مش بيحفظ فالداتا بيز

معاك حق انا جربت الحذف عن طريق الـ shift + del لايحذف السجل فعليا من الجدول ربما يكون هذا تأثيره ظاهريا على الـ Frame فقط .

لي عودة لاحقاً ...

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هههههههههه

ماشى يا عم محمد

لا ياعم تقعد ايه هى اصلا تلاقيها مش نزلت البرنامج

المهم سيبك

خلينا فالمهم

ههههههههه

فعلا عندك حق بس انا مش اخدت بالى يا عمووو:)

لانى كان الدكتور قال على الكلام دا يوم الاثنين وانا كان عندى المحاضره اللى بعدها

يوم الاربعاء فكنت عاوز اخلصه :) فمعلش معذره يا جافا tongue.gif

تمام سوف يتم ذلك ان شاء الله :)

امال انا منزل الموضوع ليه علشان كلنا نستفاد من غلطات بعض

تم تعديل بواسطه Mahmoud Kelany
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

رائع يا محمود ... اهنئك بصراحة على هذا العمل المتميز :clapping: :clapping:

معاك حق انا جربت الحذف عن طريق الـ shift + del لايحذف السجل فعليا من الجدول ربما يكون هذا تأثيره ظاهريا على الـ Frame فقط .

لي عودة لاحقاً ...

تحياتي

ربنا يخليك اخى الكريم

هو انا بصراحه مش شوفت الخطا فين بس اعتقد انه لم يستدعى داله الحذف الخاصه بقاعده البيانات

تشرف فى اى وقت :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تم تعديل الكود

post-217802-050859600 1288096843_thumb.p

وكان هناك ايضا فى مكان اخر فى تعديل كلمه المرور الخاصه بالمستخدم

وتم تعديلها ايضا

post-217802-062230000 1288096841_thumb.p

شكرا يا عمووو :)

منتظر تعقيداتك

على فكرا مش بتعقد دا انا بتبسط انى بصلح من تفكريى واخطائى tongue.gif

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يا محمود الحذف ده على الشكل فقط

لتعرف الطريقة لكن عليك انت ان تحفظ التغييرات فى قاعدة البيانات

لكن اذا كنت تريد ان اكملها لك اخبرنى وانا فى الخدمة

وبالنسبة لموضوع الجدول انا الان فى العمل (الشغل يعنى)

ومشغول لكن باذن الله فى البيت هقطع البرنامج بتاعك ده ههههههه

وأكرهك فيه ولا أقولك رائع يا محمود واخلع؟

انت ايه رأيك؟

شكرا يا عمووو :)

منتظر تعقيداتك

على فكرا مش بتعقد دا انا بتبسط انى بصلح من تفكريى واخطائى tongue.gif

انا كده زعلت انك مش بتتعقد

عالعموم انا وراك لحد ما احقق هدفى (تندم انك وضعت هذا المشروع فى المنتدى ههههههه)

انت اللى جبته لنفسك

سلام

تم تعديل بواسطه MOHAMED FATHEI
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هههههههههه

ماشى يا باشا تمام

تسلم الايادى

خليك انت ورايا وزهقنى والباقى عليا انا :D

لا طبعا كرهنى فيه :D بحب الكره بتاعك

لا موضوع الجدول انا عاوز اعرف ازاى اعمل الجدول

يااااااه لو تنزل موضوع شرح ازاى اعمل جدول ليا خاص كدا

منتظرينك يا غالى

وربنا معاك يارب ويوفققك فالشغل :) وف كل حاجه طبعا tongue.gif

سلاموز

تم تعديل بواسطه Mahmoud Kelany
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0
يا مفترى انت بتبعت الفورمة Login كلها ك argument للنافذة الرئيسية علشان تاخد منها اسم المستخدم ورقمه

و إيه اللي فيها .... الذي يتم إرساله هو مؤشر على الكائن ..

ما تتحدث عنه هو أنه أيام EJB2 كان المستخدم يقوم بإرسال ال Entity Bean كامل ... ال Entity Bean كان به DB resources ... و خلافه ... و لذا تم إبتداع النمط DTO ....

أما مع نمط البرمجه الجديد Pojos-based programming و الذي تطبقه EJB3 من خلال ال JPA .... فقد تم حل المشكله فلم يصبح الEntity bean إلى Pojo...

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

و إيه اللي فيها .... الذي يتم إرساله هو مؤشر على الكائن ..

ما تتحدث عنه هو أنه أيام EJB2 كان المستخدم يقوم بإرسال ال Entity Bean كامل ... ال Entity Bean كان به DB resources ... و خلافه ... و لذا تم إبتداع النمط DTO ....

أما مع نمط البرمجه الجديد Pojos-based programming و الذي تطبقه EJB3 من خلال ال JPA .... فقد تم حل المشكله فلم يصبح الEntity bean إلى Pojo...

هههههههه

هو انا صحيح مش فاهم حاجه

بس بدال بيقول دراع مرسى يقبى بيتكلم صح :D

قصدى بدال بيدافع عنى يقبى اكيد بيتكلم صح smile.gif

ممكن توضح لينا اكتر يا عمووو ؟؟

و+1 من عندى :D

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

لما تطلع من بوتقة ال Java SE و ال SWING هتفهم ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

لما تطلع من بوتقة ال Java SE و ال SWING هتفهم ...

اطلع اروح فين

بوتقه الحريه ولا بوتقه الـ JavaEE

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

و إيه اللي فيها .... الذي يتم إرساله هو مؤشر على الكائن ..

ما تتحدث عنه هو أنه أيام EJB2 كان المستخدم يقوم بإرسال ال Entity Bean كامل ... ال Entity Bean كان به DB resources ... و خلافه ... و لذا تم إبتداع النمط DTO ....

أما مع نمط البرمجه الجديد Pojos-based programming و الذي تطبقه EJB3 من خلال ال JPA .... فقد تم حل المشكله فلم يصبح الEntity bean إلى Pojo...

اعرف يا اخ هويدى انه مؤشر على الكائن وكأنه ارسل كائن من نوع User الاثنين متساويين

لكن المشكلة انه فى كل فئة يستدعى المستخدم من قاعدة البيانات ثم يضع بياناته فى اربع دوال getId(),getName() وهكذا

ثم يعود فى الفئة التالية ويستدعى هذه الدوال من الفئة التى استدعاها منها

ويضعها فى متغيرات ليعود ويستخدمها فى نفس الدوال السابقة التى يكررها فى الفئة الجديدة

اى انه عمل 4 دوال وكررهم فى كل الفئات مع انهم فى الاصل موجودين فى الفئة User

فكان من الممكن ان يرسل المستخدم نفسه ويوفر على نفسه كل هذا العناء

واستهلاك الذاكرة وزيادة حجم الكود التى تصعب عليه عملية الصيانة للبرنامج

اما بخصوص JPA و POJOS فأنا لا اعلم عنها شيئا

مازلت مبتدئ فى Hibernate

هو طبعا مبسوط لانك بتدافع عنه

بس انا هأزعله (انت برضه غلطان يامحمود هههههههه)

والبرنامج بتاعك ناقصه كتيييييييييييير

والدليل النسخة اللى موجودة فى المرفقات

قمت بحفظ عملية الحذف فى قاعدة البيانات

وتعديل الطلاب كان لا يعمل لأنه عند الحفظ يجد البريد او Email موجود فى قاعدة البيانات

ولو اردت تغيير الاسم الاول فقط هل اكون مضطرا لتغيير البريد ايضا كل مرة لتتم عملية الحفظ ؟

اضفت عمود رقم الطالب الموجود فى قاعدة البيانات وجعلت الرقم المرتب تصاعديا كعمود فى الشكل فقط

ولا يتم حفظه فى قاعدة البيانات

عموما انا لا اذكر كل التعديلات الان ولكن حاول ان تلاحظها واى شئ أسأل فيه

المشروع فى المرفقات بعد التعديل

Student Registeration.rar

جربه وانا فى انتظار رأيك

سلام مؤقت

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ماشى يا عموو محمد

بس بجد حته الاميل دى انا مش اخدت بالى منها

وانت الخير والبركه بقا

يعنى ما هو لازم كل مشروع يكون معايا حد كدا :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تمام اخى محمد

لكن انت كدا لخبطتنى فى كودى انا غيرت اسماء الدوال :(

هارجع تانى اشوفهم من الاول

وكمان ليه فالجدول مش بيرضى يمسح اخر صف موجود

مع ان فيه صفوف تانيه

يعنى تعالى على اخر صف فالجدول واعمل عليه shift+del الاختصار يعنى

مش بيرضى

انما لو دوست على الزرار بيشتغل عادى

هاشوف تانى ايه اللى حصل tongue.giftongue.gif

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

وكمان ليه فالجدول مش بيرضى يمسح اخر صف موجود

مع ان فيه صفوف تانيه

يعنى تعالى على اخر صف فالجدول واعمل عليه shift+del الاختصار يعنى

مش بيرضى

انما لو دوست على الزرار بيشتغل عادى

لان الشرط تبعى غير الشرط تبعك

انظر الصورة

post-165385-028237700 1288256265_thumb.p

اذا اردت ان تحذف اخر سطر عند الضغط على Shift + delete

احذف النص [ -1 ] من السطر 115 فى الفئة MainStudent

واليك التعديلات الجديدة على عملية البحث

post-165385-090043600 1288256474_thumb.p

جربها وانا فى انتظارك

Student Registeration.rar

سلام

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تمت الإضافة إلى المواضيع المميزة تحت بند المشاريع

لي عودة بإذن الله للإطلاع على الشيفرة بشكل مقرب

على هامش الموضوع

هل اطلعت يا هويدي على ADF Business components

يبدو لي أنها تشبه بشكل أو بآخر EJB2

لديها ما يعرف بـ Entity Object و View Object

الصراحة تبدو سلهة جداً في تصميم برامج قواعد البيانات

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

منور يا مشرفنا يا غالى :)

تسلم متعودين منك دائما على تحمسينا

تشرف فى اى وقت :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .