• 0
دربكة 99

سؤال كيف يمكن التعديل على صفحة من صفحة اخرى فى php

سؤال

يجماعة ارجوكم الرد السريع

انا الحمد لله اتعلمت كل اساسايات البى اتش بى بس المشكلة مش بعرف ازاى اعمل صفحة تحكم مثلا اضيف من خلالها عنوان فى صفحة اخرى او اى محتويات كلوحة تحكم ارجو منكم انكم تدونى مفتاح الفكرة او كود وانا هافهم و هكمل باذن الله و شكر ..... متابع

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

13 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

عشان تعمل لوحة تحكم لازم يكون عندك مكونات هتتحكم فيها مثلا صفحات او مجموعات او اعضاء .. الخ

مثلا اضيف من خلالها عنوان فى صفحة اخرى

تقصد تنشئ صفحة من خلال لوحة التحكم ؟ ولا ايه تحديدا ؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

حاول تحميل احد الكتب والذي مشروح به احد المشاريع بشكل كامل

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

عشان تعمل لوحة تحكم لازم يكون عندك مكونات هتتحكم فيها مثلا صفحات او مجموعات او اعضاء .. الخ

تقصد تنشئ صفحة من خلال لوحة التحكم ؟ ولا ايه تحديدا ؟

بالظبط كدة عندى صفحة مثلا مكتوب فيها و ليكن الله اكبر عايز اعمل صفحة تانية اعدل و استطيع ازاله الله اكبر من الصفحة الاخرى , نعم تقدر تقول لوحة تحكم

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اذا مجرد التعديل على صفحة مخزنة على السرفر ف php بتوفر دوال لقراءة الملفات وللكتابة اليها

http://www.w3schools.com/PHP/php_file.asp

شكرا ياباشا انا عارف انى تعبتك بس انا المشكلة معايا فى الدوال Fopen وغيرها مش بقدر احدد السطر اللى هيتم فيه التعديل

و اسف للازعاج ياريت لو كود و ابتدى افهم منه و لك جزيل الشكر

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

طب ماتقرا محتوى الملف بالكامل وتكتب عليه فى كل تعديل ؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

افضل حل هو عمل قاعدة بيانات تتصل بها صفحتين ، الصفحة الاولى هي لوحة التحكم حيث تستطيع من خلالها الاتصال بقاعدة البيانت والتعديل عليها

الصفحة الثانية هي صفحة محتوياتها تأتي من قاعدة البيانات التي يتم التعديل عليها من الصفحة الاولى

طبعا الصفحة الاولى ( لوحة التحكم) لازم تكون محمية بكلمة سر مثلا حتى لا يسمح لأي شخص بالدخول عليها والتعديل على الصفحة الثانية

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

افضل حل هو عمل قاعدة بيانات تتصل بها صفحتين ، الصفحة الاولى هي لوحة التحكم حيث تستطيع من خلالها الاتصال بقاعدة البيانت والتعديل عليها

الصفحة الثانية هي صفحة محتوياتها تأتي من قاعدة البيانات التي يتم التعديل عليها من الصفحة الاولى

طبعا الصفحة الاولى ( لوحة التحكم) لازم تكون محمية بكلمة سر مثلا حتى لا يسمح لأي شخص بالدخول عليها والتعديل على الصفحة الثانية

والله فكرة حلوة و حل مقبول جداا بس نفترض ان الموقع عربى ازاى اعمل insert لبيانات عربية فى قاعدة البيانات , لان قاعدة البيانات عندى مش بتقبل العربى و جربت كل الحلول , بتظهر بغة غريبة وعلامات ؟؟؟ و بالتالى لما تيجى الصفحة التانية تستقبل هتستقبل علامات استفهام !!

هل فى حل للموضوع ده ؟؟ ياريت الرد بسرعة لوسمحتم و شكرا لكل اللى جاوبنى

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

قم بتمديد فترة السؤال حتى لا ينتهي إن لم تكن الإجابة قد وصلتك بعد، وفي حال وجدت مشاركات قد أفادتك فقم بترشيحها لو سمحت.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم و رحمة الله ..

اسمح لي أخي أن أحاول أن أجيب على سؤالك بشئ بسيط ..

لماذا لا تستعمل دالة str_replace (إذا كنت تريد شيئاً تعديل شئ بسيط و صريح و تعرفه جيداً) لاستبدال محتوى معين في الملف باستخدام fopen !

إذا جلبت محتوى الملف و وضعته داخل متغير لنفرض مثلاً

$file_old_content = (يساوي محتوى الملف عن طريق أي دالة مثلاً file_get_contents )

ثم تضع داخل الملف (في السطر الذي تريده شئ معين (تعرفه جيداً) و لا يتكرر و موجود مرة واحدة لكي لا يؤثر على شئ آخر في الملف .. مثلاً ضع في الملف :

// 1 --- EDITED_CODE @@ ! //

ثم عن طريق دالة str_replace() استبدل النص السابق في المتغير الذي عرفناه منذ قليل ($file_old_content) بالنص الجديد الذي تريده ..

ثم افتح الملف عن طريق fopen () و امسح كل ما فيه .. ثم اكتب فيه المتغير الجديد !


$file_old_content=str_replace("// 1 --- EDITED_CODE @@ ! //","(النص الجديد)",$file_old_content);

أعرف أن كلامي ليس واضحاً و لا كاملاً و لا يضع أمثلة كافية أو كاملة و ليس فيه شرح الدوال (على افتراض أنك تعرفهم) لكن شرح شئ مثل هذا شبيه يحتاج لدرس كامل !!

بالطبع طريقة str_replace هذه ليست طريقة احترافية .. يمكنك تعلم دوال preg لأنها ستفيدك كثيراً .. الـRegular expressions مفيدة جداً و أعتبرها تقريباً لغة برمجة كاملة !! لكنها ليست كذلك طبعاً !

شكراً لك ..

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

أعرف أن كلامي ليس واضحاً و لا كاملاً و لا يضع أمثلة كافية أو كاملة و ليس فيه شرح الدوال (على افتراض أنك تعرفهم) لكن شرح شئ مثل هذا شبيه يحتاج لدرس كامل !!

بالطبع طريقة str_replace هذه ليست طريقة احترافية .. يمكنك تعلم دوال preg لأنها ستفيدك كثيراً .. الـRegular expressions مفيدة جداً و أعتبرها تقريباً لغة برمجة كاملة !! لكنها ليست كذلك طبعاً !

شكراً لك ..

يا باشا كلامك واضح وانا جربته و تمام فعلا و عمل اللى انا عايزه و هشوف كمان دوال Regular expressions بس المشكلة دلوقتى ف حاجة

ارجووووووووووووووووووووووووو اى حد يقولى الحل النهائى لمشكلة عدم ظهور اللغة العربىة فى MYSQL PHPMYADNIN مع انى عملت الترميز يونى و برده بيطلع العربى رموز غريبة ارجو الرد العاجل لان الموضوع ده مسببلى ازمة و الف الف الف شكر ليك و لكل اللى بيساعدنى

و منتظر الرد فى مشكلة اللغة العربية ...

تم تعديل بواسطه دربكة 99
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بالنسبة لسؤالك هذا تجد الإجابة هنا : http://forum.montadaphp.net/thread3014.html

شكراً لك ..!

الف شكر يا باشا و جارى التجربة و بالنجاح ان شاء الله

و شكرا لكل اللى ساعدنى فى السؤال و يمكن اغلاقه الان

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .