• 0
astm

سوال لخبراء البيرل

سؤال

السلام عليكم

كيفكم اليوم شباب

انا اولا مبرمج

PHP language - Html – JavaScript – Css – Ajax- Rss - Mysql

والحمد لله مبرمج محترف ولدى عدد مميز من سنوات الخبرة فيها

والان قلت باوقات الفراغ ادرس لغات جديدة وقلت ابداءبالبيرل لذلك ابى اسئلكم

وش اللى راح تقدمة لى البيرل وما امكانيتها ؟

هل سكون لها اضافة جديده لى اذا استخدمتها بجوار البى اتش بى ؟

ما اهم الرسورسز لها على الانترنت يعنى هل هناك موقع اجنبى مختص فيها يشرح اهم دوالها واهم اوامرها ؟

وكيف اقدر اترجمها على جهاز وندوز ؟

ولو عندى سرفر لنكس ولوحة التحكم سى بنل كيف اقدر اضع صفحات البيرل على السرفر ليتمكن من تصفحها زوار الموقع ؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

9 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

طيب انا نزلت الملف ده اللى هو المترجم

http://downloads.activestate.com/ActivePerl/releases/5.12.1.1201/ActivePerl-5.12.1.1201-MSWin32-x86-292674.zip

من الصفحة دى

http://www.activestate.com/activeperl/downloads

وعملت لة انستول على نسخة الوندوز ونزلى على السى بالشكل دة

C:\Perl\site

زى فكرة اللوكل الوهوست بتاع البى اتش بى

طيب الاول بقى فين احط ملفات الكود ياترى جوة ملف

bin ولا ملف lib

بس انا لقيت جوة ملف lib ملف بامتداد pl

يعنى اظن ده المكان الصح للملفات

طيب ازاى بقى اشوفة يعنى افتح الاكسبلورر اكتب اية ؟ اكتب مثلا http://localhost ولا اكتب ايه ولا اشوفة ازاى بالاكسبلورر ولا بحاجة تانية

انا دخلى على قائمة ابداء وشغلت Perl Package Manager

ففتح لى الشكل

perl_package_manager.jpg

بس برضة تاية ومش عارف اعمل اية

ياريت حد يجاوبنى

الحقونى ياجدعان انا تايه فاللغة دى

تم تعديل بواسطه astm
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

1-عشان تشغل اى سايت لازم يكون فى سرفر والسرفر يعرف عن "Perl" لو هتشغل سكربتات بيرل ويعرف عن "PHP" لو هيشغل سكربتاتها دى ببساطة

2- الفكرة كلها انت ستبت بيرل من موقع activestate وكله زى الفل فى المجلد بتاع C:\Perl دا او المكان اللى اتستبت فيه هتلاقى ملف اسمه perl.exe او مشابه

فمش هتحتاج غير انك تفتح ال cmd من

start -> run -> cmd

وبعدها تشغل ملف perl.exe على السكربت اللى هتكتبه .. وممكن تضيفه لEnvironment Variables عشان تسهل الوصول ليه من اى مكان

نقط قوة بيرل فانا مش من محبى بيرل بس تقدر تعمل بيها اللى تقدر تعمله بلغات تانية

من المواقع الممتازة perlmonks

http://www.perlmonks.org/

وثائق بيرل http://perldoc.perl.org/

وفى عندك هنا دروس بيرل بردو http://www.perltutorial.org/

بالإضافة لكتب مجانية زى http://www.perl.org/books/beginning-perl/

وجيب نسختك من Learning Perl

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

طيب الان انا عملت الاتى

كتبت كود بسيط جدا بالبيرل كان كالتالى

#!/c:/perl/bin

print "Hello World!","\n";

# End hello.pl

ووضعتة فى ملف باسم 1.pl فى المجلد الموجود بالمسار

C:\Perl\site\bin

ثم شغلت الملف perl.exe الموجود بالمسار ده C:\Perl\bin

ثم فتحت start -> run -> cmd وكتبت

c:/> 1.pl

ولما اضغط انتر اجدة يفتحة معى كملف فالدريم ويفر ولا يقوم بترجمتة مع العلم انى لما بكتب

c:/> 1.pl داخل شاشة perl.exe الموجودة على المسار C:\Perl\bin لا يعطى شى

فانا عاوز اعرف ازاى اقدر اشوف النتيجة

كمان ده معناه انة الشغل هيكون من خلال شاشة الدوس السودا امال ازاى اترجمه على المتصفح ؟؟؟؟؟

تم تعديل بواسطه astm
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

مش سليم كدا

الأول انت عملت الملف وحفظته مثلا بإسم 1.pl .. احفظه فى نفس مجلد perl.exe

بعدها من سطر الأوامر ادخل على مسار الملف 1.pl بإستخدام امر cd

وبعد كدا للتشغيل

perl.exe 1.pl

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

متشكر لك اخ ahmed_youssef لاان عرفت اترجمة فعلا بس سوالى الان

هل معنى كده كل برامجى هترجمها من شاشة الدوس السودا دى ؟؟؟

امال اذا ازاى اشوفها من على الاكسبلورر؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0
1-عشان تشغل اى سايت لازم يكون فى سرفر والسرفر يعرف عن "Perl" لو هتشغل سكربتات بيرل ويعرف عن "PHP" لو هيشغل سكربتاتها دى ببساطة

فى امثلة كتير لمواقع مكتوبة ببيرل زى http://slashdot.org/ و livejournal اعتقد

على كل حال انت غالبا هتتوه فى وسط الكلام وهتلاقى سيرة ال CGI و mod_perl دخلت بعد شوية وكدا فإتكل على الله وبعد ماتتعلم بيرل دوس فى Catalyst

http://www.catalystframework.org/

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اكيد انا عارف انة لايزم يكون السرفر اللى على يالنت بيدعم البيرل

بس انا عاى جهازى عاوز اشغلة على الاسكبلورر فهل هناك طريقة لذلك ؟ :wacko:

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

استخدام فريم ورك مثل Dancer و كاتلست هو الطريق الحديث لتطوير برامج ويب ، Dancer يأتي مضمنا مع سيرفر لعملية التطوير فلا يحتاج للاباتشي لتجريب برامجك ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .