• 0
علاء عبدالخالق

سؤال بخصوص الوضع المتصل والمنفصل

سؤال

بسم الله الرحمن الرحيم

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

نعلم جميعا ان ما يميز الوضع المنفصل عن المتصل هو في حالة الوضع المنفصل يتم قطع الاتصال بقاعدة البيانات ويتم التعامل مع الداتاسيت ...الخ ولكن لي استفسار بسيط وهو في الوضع المتصل لو قمت بعمل قطع الاتصال بقاعدة البيانات باستخدام con.close وذلك بعد كل عملية ادخال او حذف او تعديل او عند استخدام Datareader إذن ما هو الفرق طالما انا قمت بعمل قطع الاتصال اذا كان Dataadapter تقوم بقطع الاتصال بقاعدة البيانات تلقائي في حالة الوضع المنفصل فأنا كمبرمج اقوم بقطع الاتصال في حالة الوضع المتصل كما ذكرت اعلاه إذن ما هو الفرق ثاني استفسار نجد انه في حالة برامج مثل برامج الحجز في شركات الطيران مثلا نجد انهم يستخدمون الوضع المتصل ونجد ان عدد كبير جدا من المستخدمين يستخدمون نفس البرنامج في وقت واحد دون اي مشاكل اذن ما هو الذي يميز الوضع المنفصل عن الوضع المتصل مع الشكر للجميع

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

3 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

اخي الكريم

الوضع المتصل يكون في حالة عمل البرنامج في شركات الوقت الحرج ... يعني ايه الوقت الحرج ... يعني مثلا في شركة الطيران تخيل لو موظف حجز تذاكر الشباك يعمل في الوضع المنفصل و الناس في بيوتهم في الحجز اون لاين يعملون في الوضع المتصل علي الانترنت ... و قام الموظف بحجز الكرسي D-20 مثلا و حجز فرد علي الانترنت نفس الكرسي ؟؟؟؟ و ذلك نتيجة ان الموظف يعمل في الوضع المنفصل و كل التعديلات عنده علي جهازه و لم يتم تحديث قاعدة البيانات بها .... النتيجة كارثة طبعا ... لان تم حجز الكرسي مرتان ...

حالات احتياج العمل علي الوضع المنفصل تكون مثلا لو البرنامج يعمل عند جهاز عميل و ليس مهم الوقت بمعني في نهاية اليوم قد يرسل و يحفظ كافة تعديلاته للجهاز الرئيسي و في تلك الحالة يتم تحديث قاعدة البيانات في نهاية اليوم ... او مثلا في حالة العمل في مكان يكون الانترنت غير مستقر شوية يقطع و شوية يشتغل طبعا هنا ينفع الوضع المنفصل جدا ....

اما بخصوص شركات الطيران و استخدامهم جميعا لنفس البرنامج في نفس الوقت فهذا يعتمد علي حجم الترافيك الخاص بالسرفر الخاص بهم ... كلما زاد حجم الترافيك علي السرفر كلما زاد حجم مستخدمين نفس البرنامج بدون اي مشاكل ....

ارجو ان اكون افدتك ....

سلام عليكم

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

robot2030

احلى تفسير صديقي

شكرا لك

:clapping: :clapping:

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تفسير الأخ robot ممتاز جدا والمقال ممتاز

بس انا هضيف مثال على الوضع المنفصل وهو الراجل المندوب بتاع الشركة

معاه الاب توب او البى دى اية وبيحمل عليه وبيجرى عليه بيانات طول النهار وأخر النهار يروح الشركة ويعمل ما يسمى ب SYNCHRONISATION للداتا يعنى بيعدل الجدول الرئيسى بالجدول اللى معاه

بس له عيوبه وسعات بيعمل مصاااااااااااااااااااااااايب

مثلا لو 2 مناديب شغالين على نفس الجول

واحد حذف صنف والتانى عمل عملية صرف منه

فلما يجى لو الاتنين هيتنفذوا فى نفس الوقت بيبقى مش عارف يعمل مين فيهم الاول

مثال تانى لو حذف الاول هيجى يعدل فى الجدول طبعا الجدول مش موجود فهيدى اكبسشن علشان الجدول مش موجود والبرنامج هيضرب

ارجوا انى اكون وضحت شوية

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .