• 0
اسراء شلبى

نظام حجز تذاكر الطيران

سؤال

السلام عليكم

فى المرفقات المشروع اللى الاعضاء هنا فى المنتدى ساعدونى فيه

نزلته على المنتدى للافادة لاى مبتدىء :wink:

طبعا نظرا لقلة الخبر التى اتمتع بها و تكاد تكون معدومة لازم اللى هيستعين بالمشروع يكون مبتدىء

بس انا بشكر كل اللى على المنتدى و ربنا يوفقهم الى ما يحب و يرضى

FINAL PROJECT.rar

تم تعديل بواسطه علاء الصالحي
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

20 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

شغل جميل, بارك الله فيكي ,,,

بس حاولي تفصلي ال business عن ال interface

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هل يؤذيك لو حولت اسم الموضوع إلى العربي؟

أعتقد أنه لا داعي لكونه إنجليزي

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الاخ "هويدى"

بصراحة لم افهم قصدك

الاخ "علاء الصالحى"

العربى لم يؤذنى انابصفة شخصية و لكن كل شغلى فى الجامعة انجليزى و اعتقد انى لو كنت عملته عربى الدكتور كان هيبقى ليه تعليق مش ظريف بالمرة :huh:

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هههههههههه

قصدت العنوان هنا على المنتدى

أعرف دكاترة يهتمون بالإنجليزي أكثر مما يهتمون بالعلم نفسه

أحياناً أشك أن العلم الوحيد الذي يملكونه هو الإنجليزي :lol:

بالطبع لا أقول أن دكتورك واحد منهم لكنهم موجودون بكثرة

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ههههههههههه

و الله يا اخ علاء و لا الانجليزى كمان

نطقهم مليء بالاخطاء

و نصيحتهم الدائمة اهتموا بالانجليزى و نطقه

و هم اصلا محتاجين اعادة تأهيل

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

على كل ما تحوليش تقنعي نفسك

أنه لو أستاذك ضعيف هذا يعطيك الحق أن تكوني ضعيفة

يا بنتي ضيعتي الموضوع الأصلي

أغير العنوان ولا لأ :lol:

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

أقصد أن يكون هناك فئات (classes) للتعامل مع قاعدة البيانات و ال business logic و أن يكون هناك فئات أخري للتعامل مع الواجهه (interface) و هكذا,

مثال:

Ticket.java :

هذه الفئه تعتبر فئة واجهه حيث أنها ترث من الفئه javax.swing.JFrame و في نفس الوقت فإن بها كود خاص بال business و قاعدة البيانات :

try {
DriverManager.registerDriver(new com.mysql.jdbc.Driver() );
Connection connection = (Connection) DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost/airline","root","root");
Statement st=(Statement) connection.createStatement();

ResultSet resultSet = st.executeQuery(" select dep_city from airline.trip_price where trip_no like '"+flightnum+"' ");
resultSet.next();
ResultSet r=resultSet;


tfrom.setText(r.getString("dep_city"));

كان من الأفضل أن يكون مثلا هناك فئه أخري إسمها مثلا TicketBO أي (Business Object) تقوم TicketBO بكل العمليات علي قاعدة البيانات و ترجع كائن من نوع Ticket الذي هو يكون بدوره عباره عن POJO أي فئه ليس بها إلا الخصائص الأساسيه للكائن Ticket و من ثم ترسل هذا ال Ticket إلي TicketUI الذي يقوم بالعرض أو التعديل (إلخ)

مهم جدا أن يكون لديك حدود (شبه) واضحه بين ال Layers التي عندك.

(طبعا أنت تعرفين أن أي تطبيق هو عباره عن مجموعه من ال Layers تنادي بعضها )

للمزيد : http://m-hewedy.blogspot.com/2009/02/application-layers.html

http://m-hewedy.blogspot.com/2009/10/layerd-architectures-1.html

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هويدي لماذا لا أضع الدوال الخاصة بقاعدة البيانات في نفس الكائنات POJO

هل هناك سبب معين

تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السيد Chris Richardson صاحب الكتاب الرائع POJOs in Action تكلم عن هذه النقطه و كذلك أصحاب Hibernate in Action !

يعني هي نقطه حرجه بعض الشئ, لأن بعض الناس تري أنه موضوع أن يكون ال Model Object يحتوي علي Setters و Getters فقط يجعلنا لا نستفيد من ال Model Objects سوي من setting & getting القيم الخاصه بال Model Object و نقلها بين ال Layers

أنا شخصيا أري إن ال Model Object أفضل شئ يكون POJO بسيط جدا ليس به غير Setters و Getters و بالتالي يمكن إستخدامه ك Transfer Object بين الطبقات -- Layers (بدلا من ال DTO )

أظن أن معظم ال ORM frameworks يكون إستخدامها أكثر بساطه و سهوله لو إتبعت موضوع ال Plain POJO (بدون أي persistence logic) و بالتالي تقوم طبقة ال persistence layer (في حالة non-managed environments) و طبقة ال business (في حالة ال managed environments) بالتعامل مع ال ORM.

كما أسلفت فإن الكتابيين السابقين تعرضا لكون ال persistence logic يكون موجود في ال Model Object وان بعض الناس تفضل ذلك, ولكني أنا لا أفضل ذلك على الرغم من أنه يوفر Layer و بالتالي يجعل البرنامج أكثر Object-Oriented

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

معلش أعرض لنا الكتابين حتى نقرأهم و نفهم الموضوع أكثر

شكراً

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الاخ علاء:

اكيد اتفضل و غير اسم الموضوع ,,الموضوع موضوعك

الاخ هويدى:

فعلا انا استفدت من حضرتك كتير

ربنا يكرمك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

Amazon!!!

أنت معندكش نسخة pdf

؟؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

مش عندنا ع الجهاز ده للأسف, بس ممكن تدور ع النت أو ممكن تستخدم http://books.google.com/

1

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرا على البرنامج وعلى المجهود

استفسار صغير بخصوص كيف تتم تجهيز قاعده البيانات الخاصه بالبرنامج

عند استخدام البرنامج تضظر لي مشكله بالداتابيز

في المرفقات مقطع من المشكله

post-242742-030243300 1308000487_thumb.p

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

قم بتغييير كملة مرور قاعده البيانات

لانه اكيد متغيره عن اللى انت مسطب بيها الـ MySQL

المفروض ان الـ user name : root , password : root

اكيد متغيره عندك

هتغير الباص ورد فى كلا من الاتى

passenger class

Ticket class

ShowAvailabilty class

ShowAvailability2 class

Reserve class

FindFlight class

هتلاقيها كدا

Connection connection = (Connection) DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost/airline",
"root", "root");

غيرها زى اللى انت بتدخل بيهم على الـ MySQL

على العلم ان اول متغير فى داله الـ getConnection هو الـ URL Connection

والثانى الـ Username

والثالث الـ password

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

قم بتغييير كملة مرور قاعده البيانات

لانه اكيد متغيره عن اللى انت مسطب بيها الـ MySQL

المفروض ان الـ user name : root , password : root

اكيد متغيره عندك

هتغير الباص ورد فى كلا من الاتى

passenger class

Ticket class

ShowAvailabilty class

ShowAvailability2 class

Reserve class

FindFlight class

هتلاقيها كدا

Connection connection = (Connection) DriverManager.getConnection("jdbc:mysql://localhost/airline",
"root", "root");

غيرها زى اللى انت بتدخل بيهم على الـ MySQL

على العلم ان اول متغير فى داله الـ getConnection هو الـ URL Connection

والثانى الـ Username

والثالث الـ password

بارك الله فيك اخي محمود وجزاك الله كل خير فعلا انت مثل مشرف لطالب العلم الذي يسعى للتعلم وافاده ابناء الامه بنشر العلم , انا ان شالله راح اجرب الحل الي اعطيتني اياه وان شالله يشتغل معي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بارك الله فيك اخي محمود وجزاك الله خير مجهود رائع واستفادة اكثر متشكرين جدا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جارى التحميل والتجربه ....جزاكم الله خيرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بارك الله فيك اخي محمود وجزاك الله خير مجهود رائع واستفادة اكثر متشكرين جدا

للتنوية : المشروع للاخت اسراء وليس لى :)

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .