• 0
meltoon1_2

عندى مشكلة فى ربط Sql بال Php

سؤال

السلام عليكم

انا جديد هنا واتمنى انكم تقبلونى معاكم

ومعلش انا هبتدى بمشكلة حصلتلى حيث اننى اشتركت بموقع freehostia.com وحبيت اعمل اتصال بين قاعدة البيانات والموقع معرفتش.

انا عايز اعمل خانتين زى البيكونو موجودين فى المواقع الاخبارية انى ادخل تعليق والتعليق ده اشوفه فى صفحة تانية او فى الداتا ببيز .

وعرفت انى لازم اعمل صفحتين صفحة اسميها index.php واضع فيها كود الاتصال بقاعدة البيانات وكمان كود الخانتين .

<?php
$host = "mysql2.freehostia.com";
$name = "melmel14_abdou";
$username = "melmel14_abdou";
$password = "123456";

$db = @mysql_connect($host . ':' . $port, $username, $password);


mysql_select_db($name) or die("error connecting");
?>


<form method='post' action='add.php'>
الأسم<input type='textbox'name='UName'><br>
موقعك<input type='textbox'name=USite'><br><br>
<input type='submit'value='اضغطى'name='addNewSite'>
</form>

وضفحة اسميها add.php واضع فيها هذا الكود

[font="Tahoma"][color="#0000ff"]<?
$UName = $_POST['UName'];
$USite = $_POST['USite'];
?>

[/color][/font][font="Tahoma"][color="#0000ff"]<?
// هذا هو الكود البرمجي لاضافة البيانات في قاعدة بياناتنا
$one = mysql_query("INSERT INTO members (UName,USite)"."VALUES('$UName','$USite')");
?>
[/color][/font]
[font="Tahoma"][color="#0000ff"]<?
// شرط يخبرنا بنتيجة الاضافة ام لا
if($one){
echo"تم اضافة معلوماتك";
}else{
echo"لم يتم اضافة معلوماتك";
}
?>[/color][/font]

وعملت داخل الداتا بيز جدول اسمه members ويحتوي على التالي :-

IdMan = حقل من نوع auto_increment .

UName = حقل لحفظ الاسامي.

USite = حقل لحفظ المواقع.

بس مش عارف ليه مش نافعة معايا الخلل موجود فين بالظبط انا هضع اسم الموقع والباس ورد ويا ريت حد من المتخصصين يشوف عملى على الطبيعة ويقلى الخلل منين.

انا حابب اتعلم.

http://cp.freehostia.com/members/

Client ID: 326283

Login: melmel14

Password: 2443161

والداتا بيز الباس ورد بتعها : 123456

اتمنى المساعدة رجاء.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

17 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

ايه يا جماعة مفيش حد عايز يسعدنى؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الخطا هو انك اسميت الصفة الرئيسية ب index.htmlو الصحيح هو index.phpللاتصال بقاعدة البيانات جرب هدا

<?php	$host = "mysql2.freehostia.com";	$name = "melmel14_abdou";	$username = "melmel14_abdou";	$password = "123456";	$db = @mysql_connect($host, $name,  $username,  $password);	mysql_select_db($name) or die("error connecting");?>

في مكان

mysql2.freehostia.com

ضع

mysql3.freehostia.com

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

انا عملت ى انت قلتلى بس بردو مفيش فايدة بيدينى الرسالة دى

او بيجيلى الرسالة دى

 Parse error: parse error, unexpected T_LNUMBER, expecting T_VARIABLE or '$' in /home/www/meltoon.freehostia.com/index.php on line 1

او بيجبلى الرسالة دى

Warning: mysql_select_db(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/www/meltoon.freehostia.com/index.php on line 1Warning: mysql_select_db(): A link to the server could not be established in /home/www/meltoon.freehostia.com/index.php on line 1error connecting

--------------------------------------------------------------

بص ممكن تشفلى الغطل فين عندى انا حوالت بكواد كتير مفيش فائدة بيانات الدخول http://cp.freehostia.com/members/

Client ID: 326283

Login: melmel14

Password: 2443161

----------------------------------

وبيانات الداتا بيز

username: melmel14_abdou

password: 123456

database name: melmel14_abdou

database host: mysql3.freehostia.com

database port: 3306

--------------------------------------

بجد انا مش عارف اعمل ايه فى المشكلة دى لان دى اول تجرية ليا بالبرمجة واول ما جيت اعمل اتصال فشلت.رجاءا تسعدنى

تم تعديل بواسطه meltoon1_2
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تم حل المشكلة يمكنك الدخول وتغير ما تريد

<?php   

$host = "mysql3.freehostia.com";
$user = "melmel14_abdou";
$password = "123456";
$db = @mysql_connect($host, $user, $password)or die("error connecting");
mysql_select_db($db_user, $db);

echo "marhaba";

?>

شاهد النتيجة من هنا http://meltoon.freehostia.com/index.php

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جزاك الله كل خير والله برافو عليك بس الخطأ كان فين بالظبط عندى؟

يعنى ايه الكنت بعمله غلط ومخليها تفشل.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

انا عندى نفس المشكلة مش عارف هل يا ترى انا بطبقها غلط ولا ايه بالظبط..

انا عايز انى اعمل صفحة الواحد فيها يكتب اسمه وموقعه كل واحدة فى خانة مستقلة وبعد كده تروح البيانات على صفحة تانية .

ايه المشكلة انا مش عارف ..

انا قرأت ان الطريقة اعمل صفحتين الاولى اسمها INDEX.PHP وبعد كده اتصل بقاعدة البيانات واضع الكود ده.

<?php   

$host = "mysql3.freehostia.com";
$user = "melmel14_abdou";
$password = "123456";
$db = @mysql_connect($host, $user, $password)or die("error connecting");
mysql_select_db($db_user, $db);

echo "marhaba";

?>

<form method='post' action='add.php'>
الأسم<input type='textbox'name='UName'><br>
موقعك<input type='textbox'name=USite'><br><br>
<input type='submit'value='اضغطى'name='addNewSite'>
</form>

وبعد كده اعمل صفحة اسمها ADD.PHP واضع فيها الكود ده..

<?
$UName = $_POST['UName'];
$USite = $_POST['USite'];
?>

<?
// هذا هو الكود البرمجي لاضافة البيانات في قاعدة بياناتنا
$one = mysql_query("INSERT INTO members (UName,USite)"."VALUES('$UName','$USite')");
?>


<?
// شرط يخبرنا بنتيجة الاضافة ام لا
if($one){
echo"تم اضافة معلوماتك";
}else{
echo"لم يتم اضافة معلوماتك";
}
?>

بس فى مشكلة مش عارف ايه هى بيدينى ان فى مشكلة كالتالى..

Warning: mysql_query(): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2) in /home/www/meltoon.freehostia.com/add.php on line 8

Warning: mysql_query(): A link to the server could not be established in /home/www/meltoon.freehostia.com/add.php on line 8
لم يتم اضافة معلوماتك

يبقى المشكلة فين بالظبط ؟؟؟؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اخى meltoon1_2

رسالة الخطأ هذه تفيد ان البرنامج لا يستطيع الحصول على قاعدة البيانات و لو نظرت الى الصفحة الرئيسية index.php تجد انك لم تذكر اسم قاعدة البيانات و تعوض عنها بالقيمة $db_user بدون ان تساويها باسم قاعدة البيانات وسوف يكون الكود كالتالى

<?php  

$host = "mysql3.freehostia.com";
$user = "melmel14_abdou";
$password = "123456";
#هنا إسم قاعدة البيانات
$db_user="members";
$db = @mysql_connect($host, $user, $password)or die("error connecting");
mysql_select_db($db_user, $db);

echo "marhaba";

?>

<form method='post' action='add.php'>
الأسم<input type='textbox'name='UName'><br>
موقعك<input type='textbox'name=USite'><br><br>
<input type='submit'value='اضغطى'name='addNewSite'>
</form>

ام بالنسبة لصفحة add.php

الصفحة دى مش متصلة بقاعدة البيانات خاااااااااااااااااااااااااااااالص لأنك لم تستمد بيانات الاتصال من صفحة index.php

ولكى يتم ذلك يمكنك استخدام include مع تحديد مسار ملف index.php كما يلى

<?
#هنا تضع مسار ملف index.php ولو كان بجوار ملف add.php اترك الكود كما هو
include("index.php");
$UName = $_POST['UName'];
$USite = $_POST['USite'];

// هذا هو الكود البرمجي لاضافة البيانات في قاعدة بياناتنا
$one = mysql_query("INSERT INTO members (UName,USite)"."VALUES('$UName','$USite')");

// شرط يخبرنا بنتيجة الاضافة ام لا
if($one){
echo"تم اضافة معلوماتك";
}else{
echo"لم يتم اضافة معلوماتك";
}
?>

جرب هذا ان شاء الله و الله الموفق

تم تعديل بواسطه القادرى
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

مشكور كتير انا عملت القلتلى عليه وغيرت الاكواد بطل يظهر الخطأ لكن بيقلى لم يتم اضافة (لم يتم اضافة معلوماتك).

ادخل شوف بنفسك..

http://meltoon.freehostia.com/

انا مش عارف الغلط المرة دى منين . هل مكن يكون من تكوين الداتا بيز .

هو انا عملت 3 حقول اتفضل شفوهم يا ريت تقلى الغلط فين ومشكور كتير.

http://cp.freehostia.com/members/

Login: melmel14

Password: 2443161

----------------------------------

وبيانات الداتا بيز

username: melmel14_abdou

password: 123456

database name: melmel14_abdou

database host: mysql3.freehostia.com

database port: 3306

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جرب هذا

$one=mysql_query("insert into members values('','".$UName."','".$USite."') ");

فى الكود اللى انت كتبته لم تذكر الحقل الثالث وهو IdMan و بالتالى لا تقبل قاعدة البيانات اضافة البيانات وهنا قمت بتحديد القيم على ترتيب الجداول بحيث

'' وتشير الى الحقل IdMan وتركته خالى لكى تقوم قاعدة البيانات mysql بوضع رقم السجل تلقائيا

'".$UName."' وتشير للحقل UName الاسم

'".$USite."' وتشير للحقل USite اسم الموقع

ولله التوفيق

تم تعديل بواسطه القادرى
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

للاسف بردو مفيش فائدة نفس النتيجة وانا هقلك انا عملت ايه بالتفصيل ..فى صفحة index.php وضعت هذا الكود الحضرتك قلتلى عليه..

<?php  

$host = "mysql3.freehostia.com";
$user = "melmel14_abdou";
$password = "123456";
#هنا إسم قاعدة البيانات
$db_user="members";
$db = @mysql_connect($host, $user, $password)or die("error connecting");
mysql_select_db($db_user, $db);

echo "marhaba";

?>

<form method='post' action='add.php'>
الأسم<input type='textbox'name='UName'><br>
موقعك<input type='textbox'name=USite'><br><br>
<input type='submit'value='اضغطى'name='addNewSite'>
</form>

وفى صفحة add.php اصبح الكود هكذا بعد أخر تعديل ..

<?
#هنا تضع مسار ملف index.php ولو كان بجوار ملف add.php اترك الكود كما هو
include("index.php");
$UName = $_POST['UName'];
$USite = $_POST['USite'];

// هذا هو الكود البرمجي لاضافة البيانات في قاعدة بياناتنا
$one=mysql_query("insert into members values('','".$UName."','".$USite."') ");

// شرط يخبرنا بنتيجة الاضافة ام لا
if($one){
echo"تم اضافة معلوماتك";
}else{
echo"لم يتم اضافة معلوماتك";
}
?>

لكن نفس النتيجة انا مش عارف هل الموقع بتاع الاستضافة فى مشكلة ؟؟ ولا ايه انا عامل الداتا بيز غلط ولا ايه؟؟؟؟انا اسف والله تعبتك معايا دى اول مشكلة تقبلنى فى البرمجة وربنا يباركلك على وفقوفك جنبى..فى انتظار الإجابة..

و حضرتك ادخل عليه وغيره وشوف النتيجة على أساس تقلى على الحل النهائى اكيد خضرتك أدرى منى فى التعامل مع هذه البرمجيات.. انا قاعد فى انتظار الرد على أحر من الجمر نفسى اشوف المعلومات بتنتقل الى الصفحة الأخرى.

تم تعديل بواسطه meltoon1_2
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

المشكلة هنا ان إسم قاعدة البيانات melmel14_abdou و ليس members

وبالتالى ستكون صفحة index.php هكذا

<?php  

$host = "mysql3.freehostia.com";
$user = "melmel14_abdou";
$password = "123456";
#هنا إسم قاعدة البيانات
$db_user="melmel14_abdou";
$db = @mysql_connect($host, $user, $password)or die("error connecting");
mysql_select_db($db_user, $db);

echo "marhaba";

?>

<form method='post' action='add.php'>
الأسم<input type='textbox'name='UName'><br>
موقعك<input type='textbox'name=USite'><br><br>
<input type='submit'value='اضغطى'name='addNewSite'>
</form>

وسأشرح لك عملية الإتصال بقاعدة البيانات ( على السريع كده اعذرنى )

الدالة mysql_connect

mysql_connect(database host,username,password);

حيث الإتصال بسرفر قاعدة البيانات حيث إسم السيرفر ثم إسم المستخدم ثم كلمة المرور على الترتيب ....

ويتبقى شئ وهو الاتصال بقاعدة البيانات التى انشأنها على هذا السرفر بالدالة mysql_select_db

mysql_select_db('database name');

ولله التوفيق

تم تعديل بواسطه القادرى
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الحمد لله تمت بحمد الله عملية نقل البيانات .

بس فى حاجة غريبة مش بيظهر بس غير الإسم(UName) لكن الموقع (USite) مش بيظهر بتظهر الخانة فاضية كده يبقى العيب منين؟

الصورة بتبين انا اقصد ايه اضغط على الرابط لترى الصورة

http://www.geocities.com/meltoon1_2/sql.jpg

تم تعديل بواسطه meltoon1_2
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بس يا سيدى المشكلة هنا المرة دى مش فى قاعدة البيانات المشكلة فى فورم الارسال فى سطر

موقعك<input type='textbox'name=USite'>

ركز كده المشكلة فين ؟؟

هتلاقى ان المشكلة فى ان 'Usite' مش مغلقة ..... يعنى كان عيب كتابة ... وحل المشكله دى هى الممارسة على كتابة الأكواد بنفسك ستجد نفسك تكتب الكود كاملا بدون أخطاء

تصحيح الكود هنا

موقعك<input type='textbox' name='USite'>

ومن الأفضل انك تبقى تحط مساقات بين كل كلمة

صفحة index.php سوف تصبح كالتالى

<?php  

$host = "mysql3.freehostia.com";
$user = "melmel14_abdou";
$password = "123456";
#هنا إسم قاعدة البيانات
$db_user="melmel14_abdou";
$db = @mysql_connect($host, $user, $password)or die("error connecting");
mysql_select_db($db_user, $db);

echo "marhaba";

?>

<form method='post' action='add.php'>
الأسم<input type='textbox' name='UName'><br>
موقعك<input type='textbox' name='USite'><br><br>
<input type='submit' value='اضغطى'name='addNewSite'>
</form>

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جزاك الله خيرا أستاذى الآن كل شىء تمام وانا متشكر ليك جدا .

وانا هحاول اضعه فى صحفة شكله كويس ولو قبلتى اى مشاكل هسألك .

بس فى سؤال .. لما اريد اضع هاتين الخانتين فى صفحة ويب .. بضع كود الاتصال فى اول كود الاتش تى ام ال ... وبضع الفورم فى الجدول الذى اريد ان اضعه فيه ولا بضع الاتصال بالقاعدة والكود للخانتين مع بعض داخل الجدول؟

ويا ريت لو تدلنى على لينك فى السيت هنا او اى موقع اقدر اتعلم منه بالتفصيل .

تم تعديل بواسطه meltoon1_2
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جزاك الله خيرا ولله التوفيق

ربنا يبارك فيك على مساعدتك ليا ويجعله فى ميزان حسناتك.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
زوار
This topic is now closed to further replies.

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .