• 0
daziplqa

مشروع : مكتب حجز تذاكر سفر

سؤال

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله نبدأ :

المشروع : مكتب حجز تذاكر سفر

الأعضاء : dr_adbalrahman ، مبتدئ جافا ، kauk

أخر ميعاد للإنضمام : يوم الخميس المقبل اللي موش متأكد إنه هيقدر يكمل ، ياريت ميقولش إنه هيشترك أصلا

الأدوات :- Netbeans , M$SQL Server, or Oracle 10g

الفكره العامه :

لدينا طائرات ، لكل منها رقم و مكان وميعاد وصول و هبوط ، و لدينا أشخاص ، لكل شخص بيانات تخزن عنه، و كل شخص يريد أن يحجز على طائره معينه في و قت معين ، و لكل طائره سعة ركاب ، لا تتعداها .

مرحلة التحليل و بناء ال ERD :

لدينا :

طائره ، شخص ؛ العلاقه بينهما :

Person --- 1 to many --- plane

person details :

1- name

2- Id ( or ssn ) -- will be the p.k.

5- lunch date

6- lunch place

3- arrival_place

4- arrival_max_date

5- plane_ID ( foreign key from the plane table )

6- // todo : modify what you want

plane :

1- plane_ID ( unique id ) <== the p.k.

2- flight_number ( sequence number for example )

3- lunch place

4- arrival place

5- lunch date

6- arrival date

7- // todo : modify what you want

I suggest the DB to be with MSSQL server ( cause this one that i can deal well with )

إيه رأي الأخوه المشاركين؟ ،

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

105 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

أنا منتظر تعديل الأخوه الأعضاء علي التحليل ، لنبدأ بناء قاعدة البايانات من غد ، إن ش

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

أنا منتظر تعديل الأخوه الأعضاء علي التحليل ، لنبدأ بناء قاعدة البايانات من غد ، إن شاء الله ،

أراكم مساء اليوم ، إن شاء الله

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

إعلان هــــــــــــــــام

بسسب ظروف ما ، رأينا التالي :

1- لن يتم البدء في المشروع بأقل من عضوان دوني

2- دوري في المشروع سيكون دعمى ، و ليس دور أساسي ، يعني هعمل كل اللي إنت عوزينه من الحاجات اللي الأعضاء ميعرفوش يعملوها

3- لكل عضو يريد الإنضمام يجب أن يتوفر به التالي :

ا - معرفه بأساسيات الجافا

ب- معرفه و لو متوسطه بال JDBC

ج- معرفه التعامل مع مكونات واجهة المستخدم( أو ع الأقل معرفة التعامل مع مكونات واجهة المستخدم في ال netbeans )

أرجو من المشرفين إغلاق هذا الموضوع إن لم تتوفر فيه الشروط لمدة إسبوع

شكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

أخواني الأفاضل dr_adbalrahman ، مبتدئ جافا

أود أن أشكر كم علي مجهودكم الرائع وأنا معكم في هذا المشروع

بإذن الله تعالي وسوف أبدا فيه العمل من الأن

ولكن أنا ليس لدي خبرة جيدة في قواعد بيانات أوركل.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بالنسبه لقاعدة البيانات ، أنا كويس في ال sql server ، ممكن أعملها بيها ، لكن الأوراكل ، لسه محتاج أقرا ، ع العموم هي موش هتفرق إطلاقا بتاتا عند التعامل مع ال jdbc ، و على ذلك لو عاوزين oracle لظروف معينه مثل عدم توفر نسخة sql server فأنا تحت الأمر

بالنسبه لإقتراحاتك أخي الدكتور عبد الرحمن ، أنا رأي أن نبدأ الأول و الله الموفق ، و هذا لغرضين :

1- أن نبدأ بمشروع صغير نستطيع السيطره عليه

2- أن نتعلم كيفية التعديل في مشروع بإضافة مميزات جديده

وعليه ،،

1- إذا وافقتو علي ال سكول سرفر ، فستكون قاعدة البانات بين أيديكم غدا ( إن شاء الله ، لا أحب أن أوعد و أخلف )

2- أريد منكما أن يعمل كل منكما مع كائن معين : الأخ عبد الرحمن يأخذ كائن ال طائره ، يقوم بإخراج جميع الخصائص و الدوال الخاصه بها دون عمل أي implementation ، و كذا الأخ "كاك" يفعل مع الفئه مسافر

مثلا ، الأخ كاك مطالب بكود شبيه بالتالي :

class Passenger {
private long Id;
private String name;
private Date arrDate;

// etc.

public Passenger ( String name ){
// no code here
}

public Passenger ( String name, Date maxArrivalDate ){
// no code
}

public void joinTrip ( Plane p){
// do not put any code here
}

public setMaxArrivalDate (Date arrDate ){
// do not put any code here
}
}

و الأخ عبد الرحمن يعمل حاجه مثل هذه :

class Plane {
private long Id;
// ...

public lunch ( Airport from, Airport to, Date ){
// no code here
}
}

class Airport {
private Name;
//...
//..
}

يعني كل واحد يحاول يطلع الخصائص الخاصه بالكائنات التي وكلت إيه و كذا أي داله يقوم بعملها ، بدون وضع أي كود لهذه الدوال ، فقط أفكار

و الله المستعان

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ملحوظه ، الفرق بين مشروعنا و بين الرابط ، أن في الرابط يقوم المستخدم بحجز تذكرته بنفسه ، أما مشروعنا فلا ، بل الموظف المسئول لأنه نظام مكتبي وليس ويب

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم أخ مبتدئ جداً أنا معاكم في المشروع هادا

وإن شاء الله يكون التعاون بينا مثمر

عندي إقتراح

ما رأيكم في التحادث عن طريق الماسنجر msn وذلك لتوسيع تبادل الأفكار

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الأخ alaadiaa مرحبا بك،

ما عليك أخي هو أن تعمل مع الأخ Kauk في عمله ، أي كلاكما يأخذ نفس المهمه و يأتي بأفكار و ثم يتم التجميع بين عمليكما،

أنتظر أعمالكم ( الأخ عبدالرحمن - الأخ كاك - الأخ علاء ) .

بالنسبه للماسجر ، أنا موش ممانع

شكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

مادام انكم لاتعرفون في أوراكل ، فهذه فرصتكم لتعلمها .

حمل Oracle Express Edition حجمها تقريباً 200 ميقا ( صغيره مقارنة بما سبقها من اصدارات )

والواجهه وكتابة الأوامر كلها عن طريق Grpahic ، بمعنى أصح لايوجد تعقيد فيها .. حمل وجرب

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم أخواني الأفاضل

أنا مبتدأ في أوركل ولكني

بعمل لأنشاء قاعدة البيانات بأوركل ولكن عند مشكلة

كلما أدخلت تاريخ تظهر لي رسالة خطأ وهي كالتالي :

  
error ORA-01861: literal does not match format string

حاولت أن أستخدم صيغ مختلفة للتاريخ وهي كالتالي:

2007/7/7

2007\7\7

2007-7-7

2007_7_7

2007 7 7

ولكن لا فائدة المشكلة هي هي ونفس الرسالة تظهر كل مرة.

هل هذة الرسالة ناتجة عن أدخال التاريخ بصورة خاطئة؟؟

الرجاء المساعد من ذوي الخبرة وشكرأ.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

هادا تصور مبدأي عن الفئة

سأحاول التفكير والتعمق أكثر في الفئة

import java.util.Date;
import java.util.Vector;

public class Passenger {
private int ID;
private String fName;
private String lNAme;
private Date reservationDate;
private String reservationPlace;
private Date birthDate;//to calculate the old
private int planeID;
private boolean cancel;
private Vector family;
public Passenger(int ID,String fName,String lName,Date reservationDate,String reservationPlace,Date birthDate,int planeID) {

}

public int getBirthDate() {
return birthDate.getDate();
}
public void setBirthDate(int date) {
birthDate.setDate(date);
}
public int getReservationDay() {
return reservationDate.getDay();
}
public void setReservationDate(int date) {
reservationDate.setDate(date);
}
public String getFName() {
return fName;
}
public void setFName(String name) {
fName = name;
}
public int getID() {
return ID;
}
public void setID(int id) {
ID = id;
}
public String getLNAme() {
return lNAme;
}
public void setLNAme(String ame) {
lNAme = ame;
}
public int getPlaneID() {
return planeID;
}
public void setPlaneID(int planeID) {
this.planeID = planeID;
}
public String getReservationPlace() {
return reservationPlace;
}
public void setReservationPlace(String reservationPlace) {
this.reservationPlace = reservationPlace;
}
public boolean cancelReservation(){
return cancel;
}
public void setReservation(boolean cancel){
this.cancel=cancel;
}
public int getOld(){
//return old;
}
public void add(Passenger person){

}
public void delete(int IDPerson){

}
}

هناك بعض المتغيرات لم أفهم ما قصدته بها في التحليل

مثلاً

lunch place

date place

arrival date مالهاش لزوم في الفئة هادي

والماكس ما فهمتهاش

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0
السلام عليكم أخواني الأفاضل

أنا مبتدأ في أوركل ولكني

بعمل لأنشاء قاعدة البيانات بأوركل ولكن عند مشكلة

كلما أدخلت تاريخ تظهر لي رسالة خطأ وهي كالتالي :

  
error ORA-01861: literal does not match format string

حاولت أن أستخدم صيغ مختلفة للتاريخ وهي كالتالي:

2007/7/7

2007\7\7

2007-7-7

2007_7_7

2007 7 7

ولكن لا فائدة المشكلة هي هي ونفس الرسالة تظهر كل مرة.

هل هذة الرسالة ناتجة عن أدخال التاريخ بصورة خاطئة؟؟

الرجاء المساعد من ذوي الخبرة وشكرأ.

جرب :

20-sept-2006

or

20-sept-06

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

private String reservationPlace;
private Airport reservationPlace;

private Airport targetAirport;

private int planeID; <== remove this
//because the passenger doesnot compose planes but the plan which compose passengers
// this is right only in the database tables not in the OO

arrival date عشان أعرف الميعاد اللي عاوز يكون هناك ( في البلد اللي مسافرله )

مبدئيا كويس، عاوز أعرف بقي الدوال التي يقوم بها ، .....

مثلا :

public boolean checkForAviableFlights ( Date arrivalDate, Airport arrivalPlace ){
for each plane in the system {
if there is a plane have a place empty {
if ( plane.arrivalDate == arrivateDate && plane.arrivalPlace == arrivalPlane )
return true;
}
}
return false;
}




public boolean reserveFlight ( Plane plane, Date arrivateDate, Airport arrivalPlace ){
if ( checkforAvaibleFights (arrivalDate, arrivalPlace) ){
// update the database, to reflect the reservation // alaaa, do not do this db statemet right now
return true;
}

return false;
}

أخ علاء ، كما أنا موضح بالتعليق ، لا تكتب كود jdbc ، و كل ماعليك هو كتابة أفكار فقط ، كما فعلت أنا

جزاك الله خيرا على هذا المجهود

وننتظر المزيد ،

و أقول ثانية : أنا ممكن أخلص قاعدة البانات لو بال sql server

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم

شكراً جزيلاً أخي الفاضل مبتدئ جافا علي نصيحتك

جربتها ونجحت والحمد لله.

ولكن أود أن يكون التاريخ بأكمله أرقام .

فهل من طريقة لذلك؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم

احب انضم اليكم يعنى و يا رب تقبلونى

بنصحكم بشدة بأستخدام الـ mySql و دا لاكتر من سبب

اولا : انت مع الـ jdbc مش حتفرق معاك نوع الداتا باز اللى انت بتستخدمها لان نفس الاكواد اللى حتستخدمها واحده على كله كل اللى حتحتاجه هو الـ connector

ثانيا: الـ mySQL قاعدة بيانات مجانية و نفس الوقت قوية و مش تقيلة لو نزلتها على جهازك

ثالثا: لو حبيت ان البرنامج بتاعك يكون ويب ابليكاشن يبقى انت فعلا محتاج بقوة mySQLلانك ببساطة مش حتلاقى oracle hosting لانها غالية جدا جدا و تقيلة على الويب

نيجى بقى لجزئ التحليل عاوز اقولك يعنى ان التحليل لازم يكون اعمق من كده بكتيييييييير و مبدأيا ابدأ حلل البرنامج من وجهة نظر المبرمج مش من وجهة نظر قواعد البيانات

اول حاجه فى التحليل بتكون اسمها use cases بمعنى اصح بتبدأ تكتب باللغة العامية كده المستخدم للبرنامج حيحتاج ايه و اكتب الكلام دا بالبلدى عشان يتفهم كويس

و كل حاجه هو عاوزها اعملها فى سطر

و حبه حبه حتبدأ توصل انك توصل لاسامى الكلاسات و الميثودس قبل بداية كتابة سطر واحد فى البرنامج

و مبدأيا ابدأ زى ما انا بقولك و انا لما اجى بليل حبقى اكمل معاك برضه و اديك فكره عن التحليل بالـ uml

و انا تحت امرك فى اى شئ يعنى

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

و عليكم السلام ورحمة الله

ياجماعة هذا المشروع من البداية غير صحيح، يجب تصحيح مرحة التحليل قبل الانتقال إلى مرحلة البرمجة.

لاحظوا في البداية قلتم أن العلاقة بين الشخص والطائرة هي علاقة واحد لعدة، قد تكون هذه العلاقة صحيحة لو كنا نريد أن نعمل برنامج لمبيعات الطائرات مع شرط أن لا يشتري الشخص أكثر من طائرة، لكن نحن الآن بصدد إنجاز برنامج خاص بالحجز وفي هذه الحالة لا تكون العلاقة مباشرة بين الشخص والطائرة وإنما بين الشخص والرحلة، والرحلة بدورها تكون لها علاقة مع الطائرة وعلاقة أخرى مع المطار (سواء مطار الانطلاق أو مطار الوصول أو مطار التوقف في حالة كانت الرحلة متقطعة)، ولهذا يجب عليكم إعادة النظر في مرحلة التحليل وذكر جميع الكائنات وخصائصها كل كائن نضع المعلومات الخاصة به فقط وليس المعلومات الخاصة بكائن آخر (مثلا مكان الانطلاق lunch place الذي قمتم بوضعه للطائرة هل هو خاص بالطائرة فعلا يعني هل هناك طائرة تم صنعها لتنطلق من مكان وحيد نحو مكان آخر وحيد هل سمعتم بطائرة تم صنعها لتنطلق من لندن نحو نيويورك خصيصا بالطبع لا الطائرة بإمكانها أن تنطلق من مكان اليوم نحو مكان آخر وربما غدا تنطلق من مكان آخر نحو آخر وهكذا، إذا مكان الانطلاق ليس خاص بالطائرة وإنما خاص بالرحلة).

باختصار إذا أردتم تصحيح مرحلة التحليل يمكنكم المتابعة أما بهذه الطريقة فسوف تنجزون برنامج فاشل ولا يصلح في الواقع.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جزاك الله خيرا أخي عبد الرحمن ، مجهود جميل و عمل جميل

تعليقاتي :

بالنسبه للخصائص :

ده private int numberOfPassengers; ملوش لازمه عشان إحنا عنده ده : private Passenger[] list; و بنقدر نجيب العدد منه

وده private Passenger passenger; ليه ؟!

و دول :

private int arrivalTime;

privat int launchTime;

خليهم من نوع Date

جزاك الله خيرا

بالنسبه للتحليل بإستخدام ال UML :

1- أنا شايف إنه مهم ، بس نركو على الكود أهم ، بصراحه دا منطقي و دي الحاجه اللي مخلياي موش مهتم بيه

2- أنا مليش فيه :s :D :D

يبقي مهمة الأخ patman إنه هو و من يريد الإنضمام معه ، تحليل النظام و إخراج الكائنات و مسار العمل و إحنا نككمل ، مع جعل الموضوع صغير ، ميكنش مشروع تخرج يعني :D

أنا بصراحه مقدرش أغيدكم غير ف الclass diagram

-- و في أثناء التحليل ، يقوم الأخوه بعملهم المنوط إليهم ---

ملخص العمل :

هناك فئات :

Passenger , Airport , Trip

ال passenger فيه السلوكيات التاليه :

1- فحص وجود أماكن فارغه برحله بمعلومية ( ميعاد الوصول ، مكان الوصول )

2- حجز تزكره في رحله بعلومية ( ميعاد الوصول ، مكان الوصول ، الرحله التي و جد بها مكان فارغ )

ال Trip :

إضافة مسافر

حذف مسافر

...

أتطلع لرؤية أعمالكم ....

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0
و عليكم السلام ورحمة الله

ياجماعة هذا المشروع من البداية غير صحيح، يجب تصحيح مرحة التحليل قبل الانتقال إلى مرحلة البرمجة.

لاحظوا في البداية قلتم أن العلاقة بين الشخص والطائرة هي علاقة واحد لعدة، قد تكون هذه العلاقة صحيحة لو كنا نريد أن نعمل برنامج لمبيعات الطائرات مع شرط أن لا يشتري الشخص أكثر من طائرة، لكن نحن الآن بصدد إنجاز برنامج خاص بالحجز وفي هذه الحالة لا تكون العلاقة مباشرة بين الشخص والطائرة وإنما بين الشخص والرحلة، والرحلة بدورها تكون لها علاقة مع الطائرة وعلاقة أخرى مع المطار (سواء مطار الانطلاق أو مطار الوصول أو مطار التوقف في حالة كانت الرحلة متقطعة)، ولهذا يجب عليكم إعادة النظر في مرحلة التحليل وذكر جميع الكائنات وخصائصها كل كائن نضع المعلومات الخاصة به فقط وليس المعلومات الخاصة بكائن آخر (مثلا مكان الانطلاق lunch place الذي قمتم بوضعه للطائرة هل هو خاص بالطائرة فعلا يعني هل هناك طائرة تم صنعها لتنطلق من مكان وحيد نحو مكان آخر وحيد هل سمعتم بطائرة تم صنعها لتنطلق من لندن نحو نيويورك خصيصا بالطبع لا الطائرة بإمكانها أن تنطلق من مكان اليوم نحو مكان آخر وربما غدا تنطلق من مكان آخر نحو آخر وهكذا، إذا مكان الانطلاق ليس خاص بالطائرة وإنما خاص بالرحلة).

باختصار إذا أردتم تصحيح مرحلة التحليل يمكنكم المتابعة أما بهذه الطريقة فسوف تنجزون برنامج فاشل ولا يصلح في الواقع.

جزاك الله خيرا

***************

الأعضاء حتي الأن 3 ، من منكم يريد الإشتراك في تحليل النظام؟؟

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

طيب ، ممكن أحد الأخوه يتبرع بكتابة سيناريو للنظام ،

سيناريو لابد يكون شامل للنظام ( يغطي جميع مستخدمين النظام وماذا يقدم النظام لكل مستخدم )

وياليت يكون بالعربي الفصيح :(

حتى افهم ماهو النظام بالضبط وأعمل uml كامل له ونستمر معاً ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

نعم سيناريو النظام هو أول شيء، ومنه ننطلق لمرحلة التحليل، ولكن قد يكون السيناريو عام ومعروف عموما إلا في بعض الحالات الخاصة. لكن حتى وإن كان السيناريو معروف في حالتنا هذه يجب إعادة كتابته حتى نبدأ من الصفر ويستفيد الجميع إن شاء الله.

والسيناريو الأولي يتم كتابته من قبل الزبون صاحب البرنامج أي الذي يريد البرنامج مثلا شركة الطيران، ثم يتم تدعيم هذا السيناريو وتفصيله من قبل المحلل وذلك بطرح عدة أسئلة على الزبون والزبون بدوره يجيب عن تلك الأسئلة وبالتالي يمكننا فرز الكائنات وخصائصها ومناهجها وذلك باستخذام عدة طرق من بينها ما ذكرتم طريقة UML وهي الطريقة الخاصة بالبرمجة الكائنية، ثم يتم تصميم النظام وبرمجته ثم تجربته وتسليمه.

هذا باختصار هي مراحل تطوير برنامج ما أو ما يسمى بهندسة البرمجيات، لكن لاتنسوا أن الطريقة التي ذكرت لكم هي الطريقة العامة والبسيطة في علم هندسة البرمجيات وليس شرط أن تكون هي الطريقة الوحيدة وبهذا لشكل بالضبط وذلك يرجع إلى طبيعة البرنامج أو المشروع وحجمه وغير ذلك.

ما يهمنا الآن هو كتابة السيناريو وتعديله حتى نصل إلى سيناريو مفهوم وكامل ومقبول، ثم نبدأ في استخراج الكائنات وخصائصها ثم يبدأ دور المبرمجين.

أنا شخصيا في أتم الاستعداد لأساعدكم في عملية التحليل لكن بعدما تقوموا بكتابة السيناريو.

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بالظبط كمان تفضل ahmed2all ، لازم يكون فيه تحليل صح من الاول عشان لو حبيت انك تزود حاجه بعد كده

و برضه عشان تعرف تقسم الشغل على الباقى لازم يكون فيه تحليل و لعلمك اصعب حاجه فى البرنامج هى التحليل لانه لو صح البرنامج حيمشى حلاوة و لو فيه غلطه من البداية حتيجى على دماغك فى النهاية

عشان كده مبدأيا انا ححاول اساعدك حبه حبه فى الـ uml لكن انا يعنى مش قوى فيه اوى لأن انا developer مش analsys لكن ممكن اساعدك برضه

مبدأيا حتبدأ تكتب لنا سيناريو ( بالبلد حتحكى لنا حدوته ايه اللى حيعمله المستخدم بالظبط و ايه اللى عاوزاه شركة السياحة )

و حتبدأ انك تلخص لنا القصة دى فى صورة نقاط اسمها use cases و دى اول حاجه فى الـ uml

على سبيل المثال

1- شركة السياحة محتاجه انها تدخل بيانات العملاء

2- شركة السياحة محتاجه تعرض بيانات عن الطائرات المتاحة

3 - شركة السياحة محتاجه تعرض بيانات عن الرحلات

4- شركة السياحة محتاجه تدخل مواعيد إقلاع الطائرات

5 - شركة السياحة عاوزه تعرف مين اللى حجزوا

و هكذا و عاوزك تكتب الكلام دا باللغة العامية بالبلدى يعنى و كلام مفهوم و واضح

و تعمل use cases للشركة و اخرى للعميل و اخرى لاى حد حيستخدم البرنامج دا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته أخواني الكرام

أولا أقدم أسفي الشديد علي التأخير وأود أن أقول لكم سبب

تأخيري هو أعداد قاعدة بيانات بأوركل(مع العلم بأني مبتدأ في

أوركل وهذا ما أضاع الكثير من الوقت) ولكني سأحاول بإذن الله

أعادة بنائها بـMysql (مع العلم بأني لا أعلم شئ عن ـMysql )

وذلك تنفيذاً لأقتراحات أخواني الأفاضل

ولكني سأبين لكم ما قمت به من المطلوب منى هذا هو تخيلى الاولى

وما أعرف هل هو صحيح ام لا و إليكم الكود.

import java.sql.*;

class Passenger {
private int id,i;
private static String name,lunch_place,arrival_place,plane_ID;
private Date arrival_max_date,arrival_date,lunch_date;
Connection con1;
Statement stmt1;
static ResultSet rs1;
static Passenger p=new Passenger();
Array me;

public void connection()//Passenger()
{
try
{
Class.forName("sun.jdbc.odbc.JdbcOdbcDriver");
Connection con1=DriverManager.getConnection("Jdbc:Odbc:A1","system","yes");
Statement stmt1=con1.createStatement();
ResultSet rs1=stmt1.executeQuery("SELECT * FROM Passenger");//PASSENGER
//me=rs1.getArray(4);
//for(int i=0;i<rs1.length();i++) bad code
while(rs1.next())
{
name=rs1.getString("Name"); // set Name by get Name in dataBase
lunch_place=rs1.getString("lunch_place");
arrival_place=rs1.getString("arrival_place");
plane_ID=rs1.getString("plane_ID");
id=rs1.getInt("ID"); //set Id by get ID in dataBase
arrival_max_date=rs1.getDate("arrival_max_date");
lunch_date=rs1.getDate("lunch_date"); //set lunch_date by get lunch_date in dataBase
arrival_date=rs1.getDate("arrival_date");
System.out.println("Hi connection()");
System.out.println("Name:"+ p.getName());// Print last Name
}

}
catch(Exception e)
{
System.out.println("An error :"+e.toString());
}
}

public String getlunch_place()
{System.out.println("lunch_place:"+lunch_place);//Example for getting data
return lunch_place;
}
public String getArrival_place()
{
return arrival_place;
}
public String getPlane_ID()
{
return plane_ID;
}
public int getId()
{
return id;
}
public Date getArrival_max_date()
{
return arrival_max_date;
}
public Date getArrival_date()
{
return arrival_date;
}
public Date getLunch_date()
{
return lunch_date;
}
public static String getName()
{
System.out.println("getName() Name:"+name);
return name;
}
public static void main(String arg[ ])
{

p.connection();
p.getlunch_place(); //Example For getting data
}
}

صورة قاعدة البيانات التي أنشأتها بالأوركل (بها أسماء الأخوة المشتركين في المشروع)

untitled.PNG

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0
السلام عليكم اخوانى

اخى kauk مجهود جميل الله يباركلك

لكن كنت عاوز اسال بعد عمل connection على database انت بتعمل الquery على اية بالضبط

فى الحجز يعنى بيقى على جدول trip

فى التاكيد او الغاء او تحديث يبقى جدول الpassnger

يعنى انا مش فاهم انت بتسال على اية؟؟؟؟فى جدول المسافرين هل عاوز تعمل تحديث ام الغاء ام عاوز تاخذ بيانات وعن اية

مش عارف لازم نضع تصور على وظائف كل كائن

على العموم بقترح كل واحد فينا يضع تصورة الشامل للمشروع وكيفية ربط الكائنات

ونتناقش ونضع احسن تصور فى صورة uml للمشروع ونبدا نعمل

لكن احنا كدة ---مش ماشيين صح--كل واحد بيضع تصورة مع نفسة ويكتب كود متداخل فية ميثود بتاعت كائنات اخرى

ارجو ---بنجتمع على تصور واحد ويقسم العمل

بالتوفيق ان شاء الله

أولا ، فين الإخوه الذين سيقومون بعمل التحليل ؟؟

برجاء من يريد التطوع في عمل تحليل للنظام فليتقدم شاكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

لاحول ولاقوة إلا بالله

اقرأو جيداً :

حتى افهم ماهو النظام بالضبط وأعمل uml كامل له ونستمر معاً ...

اخي مبتدئ جافا ، اتمنى تكتب سيناريو بسيط ، وهذا السيناريو يمشي عليه جميع الاخوه الاعضاء ..

وللضروره فاننا لانحتاج إلى آراء البقيه على السيناريو ، ماسيكتبه مبتدئ جافا ، هو ماسنغطيه في المشروع ،

نعرف بان هناك أمور أفضل وان هناك تعقيدات أكبر ، ولكن يبقى سيناريو مبتدئ جافا هو سيناريو المشروع ، ومن أراد ان يطور عليه ( بعد) انتهاء المشروع فهو حر

قاعدة البيانات أوراكل ، لأن كثير لايعرفها ، فهي فرصه لتعلمها ولو بشكل بسيط ، من لديه استفسار عن أوراكل يذهب لمنتدى أوراكل ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .