• 0
Hisham_wz

ربط الجداول بين الفروع المتباعدة عن طريق الانترنت

سؤال

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته :

هذا الدرس خاص للمتقدمين فقط ؛ المبتداين سوفوا يجدوا الكثير من المشاكل

كذلك يجب ان تكون علي دراية ولو بسيطة ب network

اخواني الكرام اول درس تعلمنها في هذا المنتدي الجميل انه لا يوجد مستحيل

بل يوجد محاولة و اصرار وتحقيق نتائج بفضل الله تعالي

اليوم اقدم لكم شرح لبرنامج صغير يقوم باعمال كبيرة

انا شخصيا تعبت جدا علشان اوصل للنتائج دي _ المهم الحمد لله وصلنا

من خلال هذا البرنامج نقدر نربط بين البرامج عن طريق الانترنت

ايوة ده الوقت تقدر تربط بين فروع شركتك كلها عن طريق الانترنت

تقدر تعرف فرع الاسكندرية حتي هذه اللحظة رصيده ومبيعاته كام ؟؟؟

تعرف الفرع اللي موجود في جده حالا بايع بمبلغ كام ؛ ومين الموظفين اللي دخلوا الشركة

ده انت ممكن تبعت امر طباعة من الرياض والورقة تتطبع في جده :D

طيب والله ممكن وببلاش من خلال هذا الدرس ؛ بس انت صحصح وربنا يسهل

ندخل في الموضوع :

الاول كده علشان نبقي علي نور صلي علي النبي

طيب كمان زيد النبي صلي

طول منا شغال حضرب امثاله علي الجهازين اللي موجودين عندنا

الاول : سيرفر

الثاني : جهاز رقم اتنين

المتطلبات :

1- تحميل هذا البرنامج من خلال هذا اللينك

http://files.hamachi.cc/hamachisetup-1.0.2.2-en.exe

hamachisetup_1.0.2.2_en.rar

( وياريت لو المشرفين الجمال يرفعوا لينا الملف هنا خوفا من الضياع ) تم رفع الملف بناء على طلبك - أختكم زهره

2- ويندوز xp لاني مع الاسف معنديش وقت كافي علشان اجربه علي انظمة تشغيل اخري

3- مع العلم انا جربته مع ويندوز 2000 وكانت النتيجة فشل بدرجة امتياز _ ومش عارف العيب فيه ولا فيه

4- وجود انترنت ويفضل طبعا DSL ويجب الا تقل السرعه في كل الاحوال عن 128 K

انا جربته مع 256 وشغال معتدل __ هو فيه طبعا نسبة بطئ بس احسن كتير من الاول

علي الاقل ده الوقت بشوف بيانات _ كان حلم عمري والله قرابت الشهرين :D

5- اغلاق ال FIREWALL ونكرر مرارا وتكرارا اغلاق ال FIREWALL

جابلي شلل نسيته مفتوح وتقريبا جالي سكته قلبيه مرتين بسببه اوعي تنساه وتفتحه

ولو عندك انترنت سكيورتي ياريت لو تقفله او تشيله يبقي احسن :D

6- وجود جهازين في مكانين متباعدين حتي تسطتيع ان تري النتائج

7- انشاء مجلدعلي جهاز السيرفر وعمل مشاركة لهذا المجلد وجعل الصلاحيات للجميع ؛ اذا كانت دي اول مرة تعمل مجلد مشترك الويندوز حيطلب منك تاكيد مشاركة مجلد انت وافق ومتخافش عندك قلب عندك حظ ؛؛؛؛ ويجب ان يكون هذا المجلد علي الجهاز الذي ستوجد به قاعدة البيانات ؛ أي الجهاز المعتبر السيرفر

8- فتح حساب الزائرين guest في الجهاز المعتبر السيرفر من خلال حسابات المستخدمين

طريقة الاعداد :

تأكد اولا انك متصل بالانترنت ضروري النقطة دي

وبعدين قم بتشتغل البرنامج اللي حملته واعمل ليه اعداد وسهل جدا اعداده

الخطوة الوحيدة المطلوبة منك في الاعداد اختار اول اختيار وهو Free المجاني

جميل الكلام

بعد لما تعمل ليه اعداد حيحاول البرنامج يبحث عن أي بي خاص بيه

وللعلم لا تقوم بكتابة الاي بي ؛ بل يجب ان يكون اتوماتك

وسوف بقوم البرنامج باخد أي بي عن طريق الموقع الخاص بالبرنامج

بعد كده احتمال تلاقي علامة الاتصال غير ظاهرة بجوار الساعه

يمكنك اظهارها من خلال مواضع شبكة الاتصال My Network Places

حتلاقي اسم الاتصال Hamachi يمكنك الضغط كليك يمين واختيار اظهار عند الاتصال

جميل كده ؟؟؟؟؟؟ باذن الله جميل

اذهب الي ايكون البرنامج الموجود بجوار الساعه واضغط عليه لفتحه

حتلاقي شكله قريب شوية من الماسينجر وموجود في اسفل الشاشة السوداء 3 ازرار

اول زر من ناحية اليمين وهو اعداد البرنامج ( وانصح بعدم اللعب وخصوصا للمبتدائين )

الزر الاوسط وهو انشاء اتصال او المشاركة في اتصال ( هو ده الشغل يا معلم )

اضغط علي هذا الزر

طبعا علي افتراض انك حتنزل البرنامج ده علي السيرفر اللي موجود عليه قاعدة البيانات

يبقي لازم تعمل شبكة جديدة create new network

حيطلب منك انك تختار اسم للشبكة وكلمة مرور خاصة بها

نصيحة الا تحتوي اسم الشبكة علي مسافات وكلمة المرور يجب ان تكون معقدة نوعا ما

جميل الكلام

بعد لما تنشا الشبكة اذهب الي الجهاز الاخر وقوم بنفس الخطوات السابقة عدا الخطوة الاخيرة

بدل من انشاء شبكة لا الربط بشبكة join network

سوف يسالك عن اسم الشبكة وكلمة المرور الخاصة بها

قوم بكتابتها

مبروووووووووووووووووووك تم الاتصال بين الجهازين

الله بس انت مش شايف الاتصال لحد ده الوقت ؟؟؟؟؟

انا اقولك بقا تعرف ازاي

حتلاقي اسم الجهاز التاني موجود اون لاين وبينور وزي الفل اهو

وممكن لو ضغط عليه مرتين حيعمل Ping ولو جاب ليك replay يبقي انت معلم

ولو جاب ليك request يبقي الجهاز غير متصل بالانترنت

جميل الكلام ؟؟؟ طيب

احنا في المطلبات طلبنا من حضرتك انك تعمل مجلد وتعمل ليه مشاركة ؟؟؟؟

جميل الكلام

ضع داخل أي ملفات هذا المجلد

علي افتراض انك قمت بوضع ملفات داخل المجلد الموجود علي السيرفر

وتريد استعراض هذه الملفات من خلال الجهاز رقم اتنين

قم الي الذهاب الي My Network Places مواضع شبكة الاتصال

واختار entire network الدخول الي الشبكة

ثم اختار : microsoft windows network سوف تجد workgroup افتحه سوف تجد جهاز السيرفر

قم بفتحه سوف تجد المجلد المشترك وبه الملفات بالداخل

الف مليون مبروك ( استاهل دعوة حلوه بقا )

يمكنك وضع قاعدة البيانات اذن وعمل الربط مع الشاشات وعيش يا معلم

وبكده نكون وصلنا لحل ربط الفروع المتباعدة مع مركز الادارة

شكرا ليكم واتمني ان اكون وفقت في تقديم ولو معلومة صغيرة الي هذا المنتدي الكبير جدا

واللي انا شخصيا بدين ليه بالكتير والكتير

انا شخصيا اللي مجرب والحمد لله شغال تمام معايا زي الفل _ المشكلة بس في السرعه لازم تكون سرعه الانترنت مرتفعه

شكرا ليكم

وانا تحت امركم في اي استفسار

ومتنسانيش من دعواتك الحلوة

تم تعديل بواسطه zahrah
2

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

65 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

تم التجربة ونجحة و الله الحمد

ولكن حين حذف ابرنامج

يجب اعادة انشائها من جديد

ولا يمكنني اعادة اشبكه القديمه

ما الحل

تم تعديل بواسطه orphan94
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الف شكر ليك على هذا الموضوع القيم

بصراحة من احسن المواضيع المطروحة بالمنتدى

بس لي عندك طلب

ارجو منك تنفيذه

ياريت ترفق صور تفصيلية لاسلوب عمل الموصوع بالكامل

لاتى واحهتنى بعض المشاكل على سبيل المثال:

request time out

لما بعمل بينج بين الجهازين بالرغم من انهم متصلين بالنت و شايفين بعض من خلال النموذح الخاص بالهيماشى

فارجو منك التفاصيل

مرة اخرى الف شكر ليك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الف شكر ليك على هذا الموضوع القيم

بصراحة من احسن المواضيع المطروحة بالمنتدى

بس لي عندك طلب

ارجو منك تنفيذه

ياريت ترفق صور تفصيلية لاسلوب عمل الموصوع بالكامل

لاتى واحهتنى بعض المشاكل على سبيل المثال:

request time out

لما بعمل بينج بين الجهازين بالرغم من انهم متصلين بالنت و شايفين بعض من خلال النموذح الخاص بالهيماشى

فارجو منك التفاصيل

مرة اخرى الف شكر ليك

لماذا لم يقم الزميل الفاضل بالرد على الاستفسارات حتى الان عل المانع خير ان شاء الله

ياريت ان يتم الرد حتى نتمكن من التطبيق و الاستفادة

عظم الله اجركم

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الاخوة الكرام.... اولا بتأسف علي التأخير في الرد وده بسبب الانشغال في العمل وقلة التواجد في المنتدي.....

بالنسبة للاستسفارات بخصوص الموضوع:

yasser saleh: الشرح في بداية الموضوع مفصل ولا يحتاج الي الكتابة مرة اخري. بالنسبة لمشكلة request time out تأكد من الفايروول؛ هو السبب الرئيسي في هذه المشكلة؛ تأكد أن الانترنت سيكيروتي معطل "اذا كنت تستعمل كاسبر مثلا".

orphan94 : لم أقم بحذف البرنامج من قبل ولكن لآأعتقد انه يوجد حل يمكنك البحث من هذا الرابط: http://community.logmein.com/t5/Hamachi/bd-p/Hamachi .

m_ismael: البرنامج مجاني 100% ولكن يمكنك الشراء وسوف تحصل علي خدمات اضافية؛ راجع هذا الرابط: https://secure.logmein.com/products/hamachi/features.aspx'>https://secure.logmein.com/products/hamachi/features.aspx

Abu Amjad : بالفعل البرنامج بطئ وده طبعا علي حسب سرعة الانترنت علي الجهازين؛ في طريقة تانية أنا بشتغل بيها بصراحة اقوي عن طريق Microsoft SQL اسرع في الاداء وان كانت متعبة في الاول.

abd151 : مش ممكن طبعا يشتغل في وجود الايزا لان الايزا اصلا فايروول؛ ممكن ترجع لمسئول الشبكة يفتح ليك البورتات والمواقع اللي بيتصل بيها البرنامج علشان يشتغل بس للاسف انا مش عارفها.

dr_ihab2010 : لم اقم بالتجربة .

فعلا الملف المرفق في بداية الموضوع اصدار قديم وهناك اصدار جديد يمكنك المتابعة من خلال رابط الموقع نفسه: https://secure.logmein.com/products/hamachi/

بالتوفيق للجميع

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

موضوع مميز

لكن لو الجهاز السيرفر يستخدم ويندوز اكس بي

والجهاز الاخر يستخدم ويندوز 7 هل هناك مشاكل

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اذا كان الجهاز السرفر يستخدم وندوز اكس بي

والجهاز الاخر ويندوز 7 هل هناك من مشكله

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

إصدار الويندوز لا يؤثر شريطة أن يكون برنامج "hamachi" يدعم إصدار الويندوز الذي يعمل عليه

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

سلام عليكم

انا جربت وحملت البرنامج من الموضوع وكمان النسخة الجديده

وكلها يعطيني اف لاين وكذا مره حاولت اشغله واعيد تنزيله برضوا اف لاين . والزر الي بالنص غير نشط

هو انتهت صلاحية البرنامج وله الخطأ من عندي ياليت التوضيح وشكرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

الاخوة الكرام.... اولا بتأسف علي التأخير في الرد وده بسبب الانشغال في العمل وقلة التواجد في المنتدي.....

بالنسبة للاستسفارات بخصوص الموضوع:

yasser saleh: الشرح في بداية الموضوع مفصل ولا يحتاج الي الكتابة مرة اخري. بالنسبة لمشكلة request time out تأكد من الفايروول؛ هو السبب الرئيسي في هذه المشكلة؛ تأكد أن الانترنت سيكيروتي معطل "اذا كنت تستعمل كاسبر مثلا".

orphan94 : لم أقم بحذف البرنامج من قبل ولكن لآأعتقد انه يوجد حل يمكنك البحث من هذا الرابط: http://community.logmein.com/t5/Hamachi/bd-p/Hamachi .

m_ismael: البرنامج مجاني 100% ولكن يمكنك الشراء وسوف تحصل علي خدمات اضافية؛ راجع هذا الرابط: https://secure.logmein.com/products/hamachi/features.aspx'>https://secure.logmein.com/products/hamachi/features.aspx

Abu Amjad : بالفعل البرنامج بطئ وده طبعا علي حسب سرعة الانترنت علي الجهازين؛ في طريقة تانية أنا بشتغل بيها بصراحة اقوي عن طريق Microsoft SQL اسرع في الاداء وان كانت متعبة في الاول.

abd151 : مش ممكن طبعا يشتغل في وجود الايزا لان الايزا اصلا فايروول؛ ممكن ترجع لمسئول الشبكة يفتح ليك البورتات والمواقع اللي بيتصل بيها البرنامج علشان يشتغل بس للاسف انا مش عارفها.

dr_ihab2010 : لم اقم بالتجربة .

فعلا الملف المرفق في بداية الموضوع اصدار قديم وهناك اصدار جديد يمكنك المتابعة من خلال رابط الموقع نفسه: https://secure.logmein.com/products/hamachi/

بالتوفيق للجميع

شكرا للرد اخى الكريم:

برجاء عرض الموضوع بالتفصيل بالصور كى تعم الفائدة و نتبع الخطوات السليمة

ارجو التفاعل معنا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

موضوع مهم وجميل بارك الله فيك وجزاك عن اخوتك خيرا ان شاء الله

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم اخي الكريم مشكور على هذا الشرح المفيد جدا ممتاز

ولكن فيه مشكلة البطء خاصه اذا كانت منطقة بعيده علما ان كل السرعات المرسل والمستقبل فوق 4 GB ومجربها بالنقل ولكن بالبرنامج مره ثقيل

هل فيه حل لها او طريقه تسرعه

وجزاك الف خير اخوي

تم تعديل بواسطه الباشق1
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

مساء الخير للجميع طبعا البرنامج مبالغة وجميل بشكرك على مجهودك وشرحك الجميل بس عندي سوال مهم جدا بالنسبة لي على الاقل وهو ان هذا الربط فقط للاكسس فقط ولا يمكن الربط لاي نوع قاعدة بيانات اخرى مثلا microsoft my sql مع v.b6 pl/sql مع oracal الخ ارجوا الافادة وطبعا بالنسبة لانظمة التشغيل فهل يمكن الربط بين نظامين تشغيل مختلفين مثل win xp و win 7 مع تحياتي

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرا على الموضوع الجميل

وربنايجزيك خير على هذا العمل الرائع

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الاخ العزيز الموضوع رائع جدا وقد قمت بتجربته

ولكن بعد يوم فقط وجدت ان  الاجهزة مخترقة تماما حيث تم ايقاف الفيروول والسيكيوريتي والانتي فيرس حتي اتمكن من تشغيل البرنامج والحصول علي نتائج

 

ولكن ميكروسوفت قامت بوضع حل رائع لهذه المشكلة وفي وجود كامل الامان للاجهزة المشاركة

وهذا رابط الموضوع

http://arabteam2000-forum.com/index.php/topic/276221-مشاركة-قواع-البيانات-علي-الانترنت/

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

من فضلك سجل دخول لتتمكن من التعليق

ستتمكن من اضافه تعليقات بعد التسجيل



سجل دخولك الان

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .