• 0
AHMED HAMED

حفظ وأسترجاع وضغط وأصلاح نسخه من قاعده البيانات

سؤال

السلام عليكم ورحمه الله وبركاته

لقد رأيت فى الفتره الأخيره كثره الأسئله حول كيفيه أخذ نسخه أحتياطيه من قاعده البيانات

وأسترجاعها عند الحاجه إليها

قمت بتصميم هذا المثال البسيط واضفت عليه كود ضغط وأصلاح قاعده البيانات

أرجو انا تعم الأفاده على الجميع

Back.rar

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه

38 إجابة على هذا السؤال .

  • 0

الف شكر اخى العزيز وجارى التحميل

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جزاك الله خيراا

تم تعديل بواسطه FemTo
0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

بارك الله فيك يا اخ جيييييينز وجعله الله في ميزان حسناتك

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شاكرين افضالك يا ريس

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

ارجو انا يكون الجميع أستفاد من المثال

وأى سؤال انا موجود

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يا باشا ممكن اسألك معلش سؤال انت عامل المثال ده علي اساس مكتبة الداو طيب مع مكتبة الأدو هيبقي المثال ازاي وشكله ايه هل هيكون هناك اي تعديلات في الأكواد ولا ايه وياريت لو في فورقات توضحهالي يا باشا بعد ازنك سلام

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

و عليكم السلام و رحمة الله و بركاته

و شكراً جزيلاً لك ...

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم

أخى الكريم سامح

البرنامج ده بيشتغل فى حفظ وأسترجاع القاعده من الداو او الأدو

بس خد بيالك ان المتغير الخاص بفتح قاعده البيانات اسمه db

بالنسبه لضغط وإصلاح قاعده البيانات مجربتوش مع الأدو بس هو شغال تمام مع الداو

بس انا فاكر ان كان فى المنتدى موضوع ضغط وإصلاح بالأدو

وكان شغال تمام

دور عليه وانا لو لقيت حاجه هضيفها

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

يا باشا يعني انت تقصد اني اغير المتغير الخاص بالقاعدة اللي هو db لمتغير الأدو وليكن مثلا cn ولا ايه يا ريت توضحلي الموضوع شوية واكون شاكر ليك يا باشا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم

أخ سامح

اذا كنت تستخدم ادو وتسمى المتغير الخاص بفته القاعده cn

يقبى بدل من db.close

هيبقى cn.close

بس

والباقى زى ماهو

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شكرا يا باشا علي ردك ومساعدتك الجميلة دي واكيد لسة في اسئلة ما بينا كتير بس انا كنت حابب اتأكد من المعلومة اللي عندي وشكرا ليك علي التأكيد وردك الجميل السريع علي الموضوع

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

انا منتظر اسئلتك

وتأكد انى وبياقى الأعضاء فى المنتدى فى تعاون دائم

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم

أخى المهنا

مشكور على الموضوع وانا بالفعل متابع الموضوع وتطوراته

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

أحبابي في المنتدى

توصلت أخيراً والفضل لله على طريقة رائعة لضغط واصلاح قاعدة البيانات باستخدام مكتبة ADO وبعد سهرة محترمة ضبطت معايا وجربتها ونجحت والحمد لله

لا أدعي أنني صاحب الفكرة كاملة ولكن عدلت فيها بما يريحك جداًَ في ضغط قاعدة البيانات وهي في موقعها داخل مجلد المشروع وإليكم الكود

Private Sub repair1_Click()

db.Close

On Error Resume Next

Dim x As String

x = Dir(App.Path & "\repairedDB.mdb") 'see if the TempPath already exists

If x <> "" Then Kill App.Path & "\repairedDB.mdb" 'Check if the Temp file already exists

Dim JRO As JRO.JetEngine

Set JRO = New JRO.JetEngine

JRO.CompactDatabase "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & "Data Source=" & App.Path & "\db.mdb", "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & "Data Source=" & App.Path & "\repairedDB.mdb"

Kill App.Path & "\db.mdb" 'Kill the original DB

Name App.Path & "\repairedDB.mdb" As App.Path & "\db.mdb"

End Sub

مع الوضع في الاعتبار ما يلي

1- db.mdb هي اسم قاعدة البيانات الأصلية الموجودة في مسار البرنامج تكتبها بدل db.mdb

2- repairedDB.mdb اكتبها كما هي ولا تغير فيها أي شئ وهي قاعدة بيانات افتراضيه وعباره عن قنطرة يتم اصلاحها ثم نغير اسمها باسم القاعدة الأصلية

في سطر Name

3- يجب أن تختار من reference

Microsoft Jet And Replication Object 2.6 Library

وبإذن الله سيكون كود متميز جداً وشغال عال العال

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

السلام عليكم

أخى الكريم asfora

اولا اهنئك على تعديل الكود وظبطه ليتناسب مع الأدو

وأرجو ان يكون المثال كان كويس

ثانيا أشكرك على إضافه الكود فى الموضوع هنا وبكده الموضوع بقى كامل ومش ناقصه حاجه

وجزاك الله كل خير

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

أخي الباشمهندس Genius-IT

وأرجو ان يكون المثال كان كويس

أشكرك على المثال الممتاز جداً جداً جداً وحقيقة أنا استفدت منه كثيراً جداً والفضل يرجع لله ثم لك في وضعك ذلك المثال الرائع

وقد عقبت على المثال في المشاركة رقم 27 ، 28 في الرابط التالي

http://www.arabteam2000-forum.com/index.ph...77869&st=15

ولكن أردت أن أضعه داخل موضوعك "حفظ واسترجاع وضغط واصلاح نسخة من قاعدة البيانات " فعلاً كما قلت أنت

ثانيا أشكرك على إضافه الكود فى الموضوع هنا وبكده الموضوع بقى كامل ومش ناقصه حاجه

جعل الله كل أعمالك في موازين حسناتك وبارك الله فيك على ما تقضيه من وقتك في مشاركة الشباب المبرمجين والوقوف بجانبهم

:D :D :D

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

تسلم يا غالي وجزاك الله ألف خير

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

الاخوه الاعزاء اسمحو لى ان اسأل سؤال

قمت بعمل قاعدة بيانات من جدول واحد وحقولة كالاتى:

رقم الدفعة _ اسم العميل _ قيمة الدفعة _ تاريخ الدفعة

والسؤال هو.....

اريد ان اعرض اسم العميل فى lstbox وعند اختيار احد العملاء والضغط على اسمة بlistbox تظهر عندى جميج الدفعات التى دفعها فى datagrid

ثم عن طريق زر خاص لمجموع الدفعات تظهر لى فى textbox تظهر لى جملة دفعات العميل

فهل اجد من يساعدنى على ذلك؟؟؟؟

اتمنى ان يكون الرد بمثال حتى استطيع دراسته وفهم مابه من اكواد

وشكرا الف شكر الى جميع اعضاء المنتدى والسادة المشرفين

اخوكم السعيد بدر السعيد

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

اعذروني على المداخلة

السعيد بدر السعيد

انت من وين و من اي السعيد انت القصيم راسلني على [email protected] :lol:

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

شرح ممتاز للطريقه مع الداو والادو جزاكم الله كل خير فقد عزبنى هذا الموضوع كثيرا

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
  • 0

جزاك الله خيراً أخي GENIUS-IT

0

شارك هذا الرد


رابط المشاركة
شارك الرد من خلال المواقع ادناه
زوار
This topic is now closed to further replies.

  • يستعرض القسم حالياً   0 members

    لا يوجد أعضاء مسجلين يشاهدون هذه الصفحة .